Skupština izglasala

Definitivna odluka: Ukida se PDV na opremu i hranu za bebe, svim roditeljima nadoknada

Ukidanje prava na refundaciju PDV-a stupiće na snagu tek kada se usvoji zakon o finsijskoj podršci porodicama sa decom
Vesti 29.12.2016. - 16:45h Autor: Beta
Foto: Thinkstock

Skupština Srbije usvojila je juče izmene Zakona o poreza na dodatu vrednost (PDV) kojim se ukida pravo na povraćaj PDV zа kupоvinu hrаnе i оprеmе zа bеbе, ali tek nakon usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom kojim će biti predviđena јеdnоkrаtnа isplаtа naknade za kupоvinе оprеmе zа bеbе.

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, izjavila je ranije da će biti procenjena vrednost povraćaja PDV-a koji su roditelji zahtevali, i da će se na osnovu tog iznosa definisati nova nadoknada koju će porodice dobijati, a koja će biti dostupna svima.

 

Ona je navela i da zahtev za povraćaj PDV-a nisu podnosili svi roditelji, ali da će novim zakonom ipak svi dobiti tu novčanu naknadu. Novac se neće čekati kao što je to bila procedura do sada, već će roditelji novac dobiti odmah prilikom uplate roditeljskog dodatka.

 

Iz Vlade su naveli da je osnovni cilj izmene ravnopravan i pravičan tretman svih roditelja koji će na ovaj način ostvariti nadoknadu.Skupština je danas usvojila i izmene i dopuna zakona o uredjenju sudova, o tržišnom kapitalu, o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

 

Šta ako se porodite za doček Nove godine: Ovako izgleda najluđa noć u porodilištu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs