Vremenska prognoza

Dosta kiše i hladnih dana: U drugoj polovini oktobra potpuni preokret!

Polako, još nije vreme za sređivanje ormara i odlaganje letnje garderobe
Vesti
10:38h
Dosta kiše i hladnih dana: U drugoj polovini oktobra potpuni preokret!
Foto: Thinkstock

"Smrzavaćemo se sve do 20. oktobra, ali nakon toga sledi veoma toplo, gotovo prolećno vreme", kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U prvoj polovini oktobra očekuju nas maksimalne dnevne temperature od 8 do 15 stepeni, da bi u drugom delu meseca usledio priliv tople vazdušne mase sa Mediterana, koji će doneti toplije vreme sa temperaturama i do 20 stepeni.

Tokom naredne nedelje biće dosta kiše sa maksimalnim dnevnim temperaturama do 15 stepeni i vrlo hladnim jutrima, gde će se temperatura kretati u intervalu od 5 do 9 stepeni. Za vikend će biti pretežno sunčano vreme, ali hladno i mestimično s kišom. Maksimalna dnevna temperatura biće od 10 do 15 stepeni.

Nedeljno jutro će nas dočekati sa novim naoblačenjem. Kiša će padati prvo u zapadnim predelima, odakle će se proširiti na čitavu zemlju, ali uz kratkotrajne sunčane intervale. Tako da će u većem delu zemlje biti toplije u odnosu na prethodni dan, uz prosečnu dnevnu temperaturu od 15 stepeni.

Početkom nedelje zadržaće se slično vreme, oblačno sa kišom, ali dobra vest je da neće biti nikakvih ekstremnih pojava, kao što su oluje ili jaki vetrovi. Maksimalna dnevna temperatura od ponedeljka do srede biće između 10 i 15 stepeni, a u sredu posle podne očekuje nas kratkotrajan prestanak padavina.

U drugom delu sedmice, dakle od četvrtka, ponovo nas očekuje jako naoblačenje sa kišom, dok će u petak i za vikend biti uglavnom suvo i veoma hladno vreme, tek ponegde će biti uslova za padavine. Maksimalne dnevne temperature će se kretati od 7 do 12 stepeni, jutra će biti sveža uz moguću pojavu mraza i temperaturu od oko 5 stepeni u većem delu zemlje.

Od 20. oktobra očekuje nas dosta toplije i suvo vreme sa maksimalnim temperaturama od 15 do čak 20 stepeni. Dakle, ponovo ćemo uživati u lepom vremenu i suncu. Vreme u Beogradu će u oktobru biti slično kao i u ostatku zemlje sa dnevnim i jutarnjim temperaturama bez većih odstupanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs