Neverovatno

Na grčkoj granici: Carinici svim turistima oduzimaju hranu

Carinici otvaraju prtljag i oduzimaju svu hranu koja nije vakumirana, poput svežeg mesa, gotovih jela, jaja, mleka i mlečnih proizvoda. Bilo je putnika koji su plakali zbog toga, rekao je vlasnik jedne turističke agencije
Vesti
02:30h Autor:
Na grčkoj granici: Carinici svim turistima oduzimaju hranu
Foto: Profimedia

Odluka grčkih vlasti da strogo poštuje propise Evropske Unije o unosu hrane na njenu teritoriju za sada se nije odrazila na interesovanje Nišlija za letovanje na Egejskom moru.

Zaposleni u turističkim agencijama veruju da će reakcija na tu odluku, ipak, uslediti i da će tražnja za aranžamanima u Grčkoj sigurno opasti, jer srpski turisti decenijama unazad praktikuju da na odmor ponesu hranu kako bi što jeftinije letovali.

Vlasnik jedne turističke agencije iz Niša, Dejan Senćanski kaže za Betu da su srpski turisti koji su ovih dana putovali za Grčku bili neprijatno iznanađeni pojačanom kontrolom na grčkoj granici.

"Carinici otvaraju prtljag i oduzimaju svu hranu koja nije vakumirana, poput svežeg mesa, gotovih jela, jaja, mleka i mlečnih proizvoda. Bilo je putnika koji su plakali zbog toga", rekao je Senćanski.

Prema njegovim rečima, interesovanje za letovanje u Grčkoj trenutno je na nivou prošlogodišnjeg, mada je primetno da građani Srbije imaju sve manje para za odmor.

"Traže se uglavnom jeftiniji aranžmani, a cena je presudna prilikom donošenja odluke gde otići na letovanje", objašnjava Senćanski.

Prema njegovim rečima, prosečna cena aranžmana za letovanje tokom juna iznosi oko 100 evra po osobi, a za taj iznos dobija se prevoz do mora i desetodnevni smeštaj u apartmanu. Ista ova usluga u sezoni košta otprilike duplo više.

Zašto poznati iz celog sveta letuju na Mikonosu: Raj u koji ćete se odmah zaljubiti! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs