Velika čast

Er Srbija nazvala avion po Mikiju Manojloviću: Četvrti čuveni građanin naše zemlje!

Glumac je četvrti čuveni građanin Srbije čije ime se vezuje za nacionalnu avio-kompaniju u okviru programa "Žive legende", kojim se odaje priznanje sugrađanima koji su se istakli u svojoj struci i stekli međunarodnu slavu
Vesti
06:26h Autor:
Er Srbija nazvala avion po Mikiju Manojloviću: Četvrti čuveni građanin naše zemlje!
Foto: Fonet

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je danas da je jednom od svojih aviona dala ime po glumcu Predragu Mikiju Manojloviću.

Kako se navodi, Manojlović je četvrti čuveni građanin Srbije čije ime se vezuje za nacionalnu avio-kompaniju u okviru programa "Žive legende" kojim se odaje priznanje građanima Srbije koji su se istakli u svojoj struci i stekli mežunarodnu slavu.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Manojlović je odabran zbog svog značajnog doprinosa razvoju filma, pozorišta i televizije na prostorima bivše Jugoslavije i u Srbiji tokom karijere koja traje gotovo pet decenija", piše u saopštenju.

Dodaje se da su do sada letelice Er Srbije dobile imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladi Divcu i fudbaleru Dejanu Stankoviću.

Predrag Miki Manojlović je na beogradskom aerodromu tokom obilaska aviona Erbas A319, koji na svom trupu ima utisnuto njegovo ime, rekao da mu je čast što je povezan sa Er Srbijom, koja na odličan način promoviše Srbiju u svetu, i naglasio da se rado seća kako je sedamdesetih godina igrao ulogu člana kabinske posade JAT-a.

Rodila se u avionu, pa nema državljanstvo: Neobične sudbine ljudi rođenih u vazduhu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs