Presrećan

Nikita Mihalkov: Ponosan sam što sam počasni građanin Beograda!

Prvi put sam postao počasni građanin nekog grada i posebno sam ponosan što je to baš prijateljski Beograd - rekao je režiser
Vesti
13:30h Autor:
Nikita Mihalkov: Ponosan sam što sam počasni građanin Beograda!
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Režiser Nikita Mihalkov izjavio je danas da je veoma ponosan što je postao počasni građanin Beograda i da će se truditi da opravda ukazano poverenje.

"Osećam se veoma dobro u Beogradu, a naročito sada kao počasni građanin Beograda", rekao je agenciji Beta Mihalkov, koji je sa čelnicima grada obišao spomenik ruskom caru Nikolaju u Ulici kralja Milana.

"Prvi put sam postao počasni građanin nekog grada i posebno sam ponosan što je to baš prijateljski Beograd", istakao je režiser. On je dodao i da je iskreno uzbuđen i da je priznanje koje mu je ukazao Beograd za njega velika čast.

Goran Bregović odlikovan ordenom Umetnosti i književnosti u rangu viteza! (FOTO)

"Najiskrenije, dobar je to osećaj i veoma sam radostan i trudiću se da opravdam ukazano poverenje Beograda", rekao je Mihalkov.Mihalkovu je titula počasnog građanina Beograda uručena danas u Skupštini grada.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da je Mihalkov prvi umetnik kome je, od uspostavljanja nagrade počasni građanin pre 61 godine, dodeljena Povelja počasnog građanina Beograda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs