Sramota

Kazna za roditelje koji u hodniku zgrade ostavljaju bicikle i kolica za bebe?!

Šta je sledeće? Obavezna registracija kolica za bebe? I kazne za sve one koji ne plate? Kolica za bebe su svakodnevna pojava u zapadnim zemljama, a ova odluka nas vraća u srednji vek, navedeno je u saopštenju
Vesti 23.03.2016. - 10:55h Autor: Beta
Foto: Thinkstock

Roditeljski portal Bebac ocenio je danas da je predviđenim kaznama za roditelje koji kolica i bicikle svoje dece ostavljaju po hodnicima zgrada, država od roditelja u Srbiji napravila "državne neprijatelje broj jedan".

 

Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada, za čiju izradu je zaduženo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predviđa kaznu i do 50.000 dinara za roditelje koji kolica i bicikle svoje dece ostavljaju po hodnicima zgrada, jer se smatra da na taj način ugrožavaju prostor i slobodno kretanje komšija.

 

"Ovakvim zakonom država je pokazala da ne samo da nije spremna da pomogne roditeljima u Srbiji, već da koristi sve svoje resurse kako bi im roditeljstvo što više otežala. Iako je već davno pokazala da svoje građane ne štiti i ne podržava, smatramo da je ovim nehumanim činom svoj mizantropski odnos, posebno prema roditeljima i bebama, potvrdila i ukorenila", naveo je Bebac u saopštenju.

 

Italija hoće da iskoreni prosjačenje: Uveli kazne za prolaznike koji im udele novac!

 

Taj portal je upitao zašto se niko od državnih organa nije setio da obezbedi u svakoj zgradi prostor za odlaganje dečjih kolica, trotineta, bicikala, kako bi se olakšao život roditeljima sa malom decom.

 

"Zašto ih zakonski primorava na kazne, a prethodno je dozvolila nakaradnu gradnju nefunkcionalnih zgrada i višespratnica bez lifta. Šta je sledeće? Obavezna registracija kolica za bebe? I kazne za sve one koji ne plate? Kolica za bebe su svakodnevna pojava u zapadnim zemljama, a ova odluka nas vraća u srednji vek", ocenjeno je u saopštenju.

 

Bebac je naveo da je reč o još jednom načinu ponižavanja roditelja, nakon što je država dozvolila da kasne naknade za trudničko i porodiljsko bolovanje, da iznos roditeljskog dodatka bude ispod svakog nivoa dostojanstva, da su opteretili majke protivzakonskim naplaćivanjem solidarnog poreza i da dižu cene vrtića.

 

"Ako tako nastave da "pomažu", oteraće sve roditelje iz ove zemlje. Ostaćemo bez beba", piše u saopštenju.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...