Protiv zapadnjačke kulture

Iran proglasio Dan zaljubljenih krivičnim delom: Stroga policijska direktiva!

Iranski mediji objavili su policijsku direktivu u tom smislu, uz upozorenje prodavnicama da ne promovišu "dekadentnu zapadnu kulturu kroz rituale dana Svetog Valentina
Vesti
12:10h Autor:
Iran proglasio Dan zaljubljenih krivičnim delom: Stroga policijska direktiva!
Foto: Shutterstock

Iranske vlasti upozorile su da će se obeležavanje Svetog Valentina, ili Dana zaljubljenih, čiji rituali su ocenjeni kao dekadentni, smatrati krivičnim delom!

Iranski mediji objavili su policijsku direktivu u tom smislu, uz upozorenje prodavnicama da ne promovišu "dekadentnu zapadnu kulturu kroz rituale dana Svetog Valentina".

Policija je obavestila sindikat kafea i prodavnica sladoleda u Teheranu da izbegavaju okupljanja na kojima dečaci i devojčice razmenjuju poklone na dan Svetog Valentina.

Godišnje obeležavanje Dana zaljubljenih 14. februara, na dan Svetog Valentina, nazvanog po hrišćanskom mučeniku, postalo je popularno poslednjih godina u Iranu i drugim bliskoistočnim zemljama.

U Iranu zabrana ovog praznika deo je nastojanje da se spreči širenje zapadne kulture. Saudijska Arabija takođe pokušava da spreči obeležavanje Svetog Valentina, ali se on naveliko slavi u susednim mestima, kao na primer u Dubaiju.

Novi zakon zabranjuje vračare, prosjake, kockare i petarde!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs