Tužno

U tajnosti se borio za život: Dejvid Bouvi preminuo od raka jetre!

Bouvi je, može se reći, radio i na samrtničkoj postelji. Video sam čoveka kako se bori. Borio se kao lav i radio je kao lav, do samog kraja, kazao je Bouvijev saradnik Van Hove
Vesti 13.01.2016. - 10:20h Autor: Tanjug
Foto: Reuters

Smrt Dejvida Bouvija šokirala je svet jer, osim njegove porodice i najbližih prijatelja, malo ko je znao da boluje od raka.

 

Legendarni britanski muzičar je do poslednjeg dana krio svoje zdravstveno stanje od javnosti. Jedan od njegovih dugogodišnjh saradnika i prijatelja, producent Brajan Ino, priznao je da nije znao da je Bouvi bolestan i da je tek kasnije shvatio sadržaj imejla koji je nedavno od njega dobio.

 

"Hvala ti za sve dobre dane. Oni nikad neće isčeznuti", stajalo je u Bouvijevom imejlu. "Sada znam da se opraštao", rekao je Ino, prenosi londonski Indipendent.

 

Čovek koji je dva puta rekao Ne kraljici: Zašto je Dejvid Bouvi odbio najviše priznanje? (FOTO)

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 

Jedan od retkih koji je znao da se Bouvi bori sa rakom je belgijski pozorišni reditelj Ivo van Hove koji je s muzičarem radio na novom mjuziklu.

 

"Bouvi je, može se reći, radio i na samrtničkoj postelji. Video sam čoveka kako se bori. Borio se kao lav i radio je kao lav, do samog kraja", kazao je Van Hove. On je naveo da mu je pevač sam otkrio da boluje od raka jetre, izvinjavajući se što ne može da prisustvuje svakoj probi spektakla na kom su radili.

 

Nakon vesti o smrti Dejvida Bouvija, mnogi kritičari su na osnovu naslova njegovog poslednjeg albuma, "Blackstar", zaključili da je bolovao od raka dojke koji se na mamografskom snimku javlja u obliku radijalnog, zvezdolikog ožiljka.

 

Najoriginalniji intervju Dejvida Bouvija ikada: Čega se najviše plašio, a kome divio?

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...