Rok legenda

Preminuo Dejvid Bouvi (69): Konačni odlazak Zigija Stardasta (FOTO, VIDEO)

Dejvid Bouvi je umro mirno okružen svojom porodicom posle 18 meseci hrabre borbe s rakom. Molimo vas da poštujete privatnost porodice tokom žalosti, navedeno je u saopštenju
Vesti
14:48h Autor:
Preminuo Dejvid Bouvi (69): Konačni odlazak Zigija Stardasta (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Britanska rok zvezda Dejvid Bouvi umro je u 69. godini od raka. Bouvi je u petak proslavio svoj 69. rođendan i objavio 29. album koji je nazvao "Blackstar".

"Dejvid Bouvi je umro mirno okružen svojom porodicom posle 18 meseci hrabre borbe s rakom. Molimo vas da poštujete privatnost porodice tokom žalosti", navedeno je u saopštenju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iza sebe je ostavio suprugu, čuvenu manekenku Iman, s kojom je bio u braku 24 godine. Njegov sin, filmski reditelj Dankan Džons, potvrdio vest jutros na Tviteru.

"Veoma mi je žao, ali je istina. Biću odsutan neko vreme. Volim vas sve", napisao je Dankan.

Pevač je rođen 8. januara 1947. u Londonu. Bouvi je bio poznat britanski rok muzičar, pevač, kompozitor i glumac. Muzički je bio aktivan punih pet decenija. Sa 13 godina počeo je da svira saksofon, a prvi bend je osnovao sa 15 godina. Najranija pesma kojom se proslavio je bio singl "Space Oddity" iz 1969. koji je zbog spuštanja na Mesec imao velik uspeh.

Najznačajniji Bouvijev album bio je "The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars". To je bio konceptualni album sa pričom o vanzemaljcu koji dolazi na Zemlju, postaje megazvezda, a na kraju ga ubijaju obožavaoci. Zaštitni znak turneje bio je ogromni stakleni pauk, posebno izrađen za tu priliku.

Pored muzike bavio se i glumom, jedna od njegovih najupečatljivijih uloga je i lik Nikole Tesle kojeg je tumačio u filmu "Prestiž" (The Prestige).

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs