Građani, pažnja

Bezbednost na prvom mestu: Maksimalan broj policajaca za doček Nove godine!

Molimo one koji će upravljati svojim vozilom da prestanu da konzumiraju alkohol, poručio je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije
Vesti
21:24h Autor:
Bezbednost na prvom mestu: Maksimalan broj policajaca za doček Nove godine!
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Slobodan Malešić rekao je danas da su najveći problemi u saobraćaju vožnja pod uticajem alkohola i nepoštovanje ograničenja brzine.

On je najavio da će za doček Nove godine i predstojeće praznike biti angažovan "maksimalan broj policajaca".

Metod skandinavskih zemalja, koji podrazumeva preventivnu kontrolu alkoholisanosti vozača pri svakom zaustavljanju, dao je dobre rezultate, a broj "otkrivenih" vozača je sve manji od kako se primenjuje ovaj metod, rekao je on.

Što se tiče broja centara za trežnjenje, Malešić kaže da ih ima dovoljno, ali se nada da taj prostor neće biti potreban.

"Molimo one koji će upravljati svojim vozilom da prestanu da konzumiraju alkohol", poručio je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Malešić kaže da je 2014. i 2015. godine broj saobracajnih nesreća i nastradalih najmanji od kako se vodi statistika o stanju bezbednosti saobracaja, ali da se MUP na tome nece zaustaviti vec ce nastaviti da vrši pojačanu kontrolu saobraćaja.

Navodi da je ove godine nastradalo 590 lica na putevima u Srbiji, što je, kako ukazuje, značajno smanjenje ako se uzme u obzir da je u 2001. godini taj broj bio 1.200.

Zbog novogodišnjih koncerata: Izmena režima javnog prevoza u Beogradu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs