Smučili im se ljudi

Sibiru je dosta korupcije: 91 odsto građana zahteva mačka za gradonačelnika!

Barsik, 18 meseci star mužjak škotskog folda, postao je lokalna zvezda od kada je u jednoj onlajn anketi dobio najviše glasova, "potukavši do nogu" sve potencijalne ljudske konkurente
Vesti
10:42h
Sibiru je dosta korupcije: 91 odsto građana zahteva mačka za gradonačelnika!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zgađeni stepenom korupcije i nepotizma među opštinskim rukovodiocima, stanovnici sibirskog grada Barnaul, zahtevaju da se za gradonačelnika postavi mačak po imenu Barsik.

Barsik, 18 meseci star mužjak škotskog folda, postao je lokalna zvezda od kada je u jednoj onlajn anketi dobio najviše glasova, "potukavši do nogu" sve potencijalne ljudske konkurente za mesto prvog čoveka ovog grada od 650.000 stanovnika, udaljenog 3.600 kilometara od Moskve.

Istraživanje, kojim je bilo obuhvaćeno 5.400 osoba, pokazalo je da bi Barsikovu kandidaturu na izborima podržalo čak 91 odsto ispitanika.

"Ljudi više ne znaju kome da veruju", izjavio je za AFP penzioner Jevgeni Kuznjecov.

Šta sve mačka leči predenjem: Sjajne blagodeti po zdravlje! (VIDEO)

"Došli su do zaključka da ne mogu da imaju poverenje u vlast", dodao je on, objašnjavajući Barsikovu popularnost. Barnaul, grad u podnožju Altajskih planina, bio je uzdrman serijom korupcionaških afera.

Doskorašnji gradonačelnik Igor Savicev podneo je ostavku nakon što je optužen da je rasprodao opštinsku zemlju firmama čiji su vlasnici njegovi rođaci, čime je oštetio gradsku kasu za 11 miliona rubalja (157.000 dolara).

U međuvremenu, na jednom bilbordu u centru grada osvanuo je poster sa slikom krznenog kandidata i sloganom:

"Samo miševi ne glasaju za Barsika!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs