Velika čast

Sestre Gobović bude Rusiju: Tradicionalna srpska muzika u Sankt Peterburgu

Poznati srpski etno-pop sastav nastupa tokom belih noći u Sankt Peterburgu, gde će promovisati svoj novi album “Probudi se”
Lifestyle
21:40h
Sestre Gobović bude Rusiju: Tradicionalna srpska muzika u Sankt Peterburgu
Foto: Promo

Etno-pop sastav Sestre Gobović nastupa u petak 31. jula u Sankt Peterburgu, ispred muzeja Ermitraž, u okviru letnjeg festivala Got stuck on the bridges koji sponzoriše njihovo gradsko ministarstvo kulture.

Biće to prilika da stanovnici Sankt Peterburga, ali i brojni turisti koje privlače čuvene bele noći u ovom gradu, uživaju u tradicionalnoj srpskoj muzici izvedenoj u novim, savremenim aranžmanima i modernom ritmu i da se upoznaju sa delima Mokranjca, Petra Tanasijevića i drugih srpskih autora na najbolji mogući način.

"Svi smo veoma uzbuđeni pred odlazak u Rusiju i velika nam je čast što ćemo nastupati na jednoj od najpoznatijih i najposećenijih istorijskih lokacija na svetu. Daćemo sve od sebe da publici približimo našu etno muziku, ali i da ih navedemo da plešu i zapamte naš nastup", s velikim osmehom kaže Marina Gobović.

Sestre Gobović nedavno su objavile album „Probudi se“, koji su producirali etnomuzikolog i kompozitor Andrej Andrejević i profesor klavira na FMU Miloš Pavlović, a izdavač je City Records.

Foto: Promo
Foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs