Tuga

Na današnji dan preminuo Milan Mladenović: Ovo su njegove poslednje reči! (VIDEO)

Frotmen grupe EKV preminuo je na današnji dan pre tačno 21 godinu, od raka pankreasa
Vesti
17:58h Autor:
Na današnji dan preminuo Milan Mladenović: Ovo su njegove poslednje reči! (VIDEO)
Foto: Prinscreen/ Youtube/ Pekovujovic

Rok velikan Milan Mladenović preminuo je u 36. godini od raka pankreasa u Beogradu pre tačno 21 godinu, čime je prestala da postoji jedna od najboljih jugoslovenskih rok grupa EKV.

"Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali", rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. To su često radili. Zaspao joj je u krilu. Ostala je nekoliko sati sama s njim. Na rastanku mu je rekla “Vidimo se sutra”. Nije joj ništa odgovorio. Samo ju je nežno pogledao. Sutra je preminuo", ispričala je Lidija Nikolić Margitino svedočenje o poslednjem Milanovom danu.

Mladenović je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. Bilo mu je svega šest godina kada se sa porodicom seli u Sarajevo, da bi 1970. prešli u Beograd. U jugoslovenskoj prestonici završava 11. gimnaziju, za koju je u više navrata kasnije isticao da ga vežu najlepše uspomene.

Dečak iz vode: Milan je želeo da ljudi vole njegovu muziku, a ne njega!

Naime, baš u gimnazijskim danima zajedno sa školskim drugom Dragomirom Mihailovićem Gagijem osniva svoj prvi bend “Limunovo drvo”. Međutim, pravi početak u domaćem roku je osnivanje sastava “Šarlo akrobata” sa Dušanom Kojićem Kojom i bubnjarem Ivanom Vdovićem.Novom Milanovom bendu 1982. priključuje se klavijaturistkinja Margita Stefanović Magi, a godinu dana kasnije basista Bojan Pečar i bubnjar Ivica Vdović.

U postavi “Katarina II” grupa 1984. izdaje istoimeni album, nakon čega Vdović i Mihajlović odlaze iz benda. Nakon promene imena u “Ekatarina Velika”1985. godine izdaju album, koji dobija povoljne kritike. Milan Mladenović (36) je umro 5. novembra 1994. u Beogradu. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a njegovom smrću “Ekatarina Velika” prestala je da postoji.

Grupa je izdala ukupno sedam studijskih albuma: Katarina II (1984), Ekatarina Velika (1985), S vetrom uz lice (1986), Ljubav (1987), Samo par godina za nas (1989), Dum dum (1991), Neko nas posmatra (1993), kao i tri živa albuma.

Tragičan kraj Magi iz grupe EKV: Pad crnog anđela! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs