Doneli odluku

Beogradske škole protiv estradnih trendova: Zabranjene helanke, šortsevi i go stomak!

Neka oni budu različiti, lepi i mladi, ali neka to ima granicu ukusa. Ne možete doći u šortsu i golog struka na nastavu, istakla je direktorka medicinske škole
Vesti
14:58h Autor:
Beogradske škole protiv estradnih trendova: Zabranjene helanke, šortsevi i go stomak!
Foto: Thinkstock

U školu od sada devojčice neće moći da dolaze u helankama, a ni golog stomaka! Sa druge strane, dečacima su zabranjene sve vrste šortseva i atletske majice.

Naime, obrazovne ustanove u Beogradu donele su odluku da suzbiju estradne modne trendove u školama.

"Ovo je obrazovna ustanova, a ne estrada. Izgleda da je ovo moralo da bude posebno istaknuto, kako bi se skrenula pažnja učenicima da na časove dolaze prikladno obučeni. Neka oni budu različiti, lepi i mladi, ali neka to ima granicu ukusa. Ne možete doći u šortsu i golog struka na nastavu", kaže prof. dr Nada Trifković, direktorka Medicinske škole u Beogradu.

U Srbiji otvoreno 10 novih vrtića: Modernije predškolsko obrazovanje i vaspitanje

Tanke bretele, prekratki šortsevi i napadna šminka naterali su direktore osnovnih i srednjih škola da ustaljeni, usmeni kodeks oblačenja pretoče u pisani oblik sa jasnim smernicama.

Šminkanje i veštački nokti popularni su već od petog razreda, a osim toga, primetno je da su deca u popodnevnoj smeni neprikladnije obučena, valjda zato što iz kuće izađu dok su roditelji na poslu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs