Razmislite o ovome

Najmlađi pacijent na Sajmu je dete od 10 godina: Nije hteo da se odvaja od majke!

Trenutno je na Sjamu smešteno 49 pacijenata

Vesti 01.04.2020. - 11:05h Autor: BETA, B92, bizlife.rs
Foto: Profimedia

Iz privremene bolnice na beogradskom Sajmu, rezervisane za pacijente sa blagim simpotomima koronavirusa, na kućno lečenje otpušteno je 18 pacijenata, a trenutno je smešteno njih 49 (39 muškaraca i 10 žena).

 

Najmlađi pacijent na sajmu ima 10 godina, potvrdio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Berislav Vekić, preneo je B92.

 

Kako je rekao, dete nije htelo da se odvaja od majke, iako su oni prvobitno hteli da ga smeste u KBC Dragiša Mišović.

 

Počinje opremanje improvizovanih bolnica u Hali sportova, Pioniru i Štark areni

 

U Beogradu će do subote početi opremanje još tri improvizovane bolnice u Hali sportova, Pioniru i Štark areni, koje će biti predate vojsci na upravljanje, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

Vesić je za televiziju Pink rekao da je Vojska Srbije već počela sa opremanjem Hale sportova na Novom Beogradu, da će sutra početi opremanje Hale „Pionir“, kao i da su to prostori koje je Gradski štab za vanredne situacije Beograda opredelio za smeštaj obolelih od koronavirusa.

 

Pravimo tri nove improvizovane bolnice jer je situacija dramatična. U petak u 23.00 sati završavamo pakovanje paketa za one koji imaju manje od 30.000 dinara penzije, posle toga sledi dezinfekcija (Arene), a u subotu u 12.00 sati predaćemo je vojsci za privremenu bolnicu“, kazao je Vesić.

 

On je rekao da „niko ne bi pravio privremene bolnice da situacija nije dramatična“, kao i da će u nove tri improvizovane bolnice moći da bude smešteno ukupno oko 2.500 pacijenata.

 

„Beograd je ubedljivo najveće žarište epidemije, molim građane da poštuju odluke koje donosi Vlada. Molim građane da se uozbilje da nam se ne desi kao prošle subote kada su šetališta bila puna, desiće nam se scenario Italije i Španije“, rekao je Vesić.

 

On je rekao da je zbog toga gradska vlast tražila da šetališta budu zatvorena jer „nema smisla da šetališta budu otvorena a da imamo zabranu kretanja“, kao i da je to „suština borbe protiv epidemije“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...