Od 3. do 9. avgusta

Ludilo je počelo: Otvoren Sabor trubača u Guči!

Manifestaciju je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je tom prilikom rekao da je Guča kulturno čudo i da se Sabor treba što više unaprediti
Vesti
07:46h Autor:
Ludilo je počelo: Otvoren Sabor trubača u Guči!
Foto: Fonet

Himnom "Sa Ovčara i Kablara" i podizanjem saborske zastave, u Guči je i zvanično počeo 55. Sabor trubača koji će trajati do nedelje 9. avgusta.

Manifestaciju je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je tom prilikom rekao da je Guča kulturno čudo i da se Sabor treba što više unaprediti.

"Imamo tri obaveze, pre svega da radimo na turističkoj infrastrukturi, izgradimo Dom trubača i više promovišemo festival van granica Srbije", izjavio je Ljajić.

Lažni sjaj Diznilenda: 15 tajnih pravila za sve zaposlene!

Prema njegovim rečima trenutno 20 odsto gostiju dolazi iz inostranstva, a cilj je da trećina posetilaca bude iz sveta.

Posetioce jubilarnog 55. Dragačevskog sabora trubača, ove godine dočekaće više novina. Pre svega, reč je o novom načinu biranja članova žirija, zatim, u vreme trajanja Sabora dozvoljena je isključivo trubačka muzika, a nakon osam godina u porti crkve u Guči ponovo će biti postavljena šatra.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu, sport i turizam, Mesna zajednica Guča, a pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs