Počelo u 5, završeno u 6.30

Posečen Hrast na Savincu: Za sat i po trojica muškaraca oborili drvo (FOTO)

Nemam nikakvih predrasuda što sam ovo učinio niti strahujem za posledice jer su crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče, rekao je Dragan Jovičić iz Belanovice
Vesti 23.07.2015. - 14:24h Autor: Beta
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Hrast na Savincu, drvo-zapis staro više od 600 godina, posekla su trojica radnika firme "Art pres" iz Beograda, koje je anažovalo građevinsko preduzeće "Planum"

 

Kako su radnici izjavili za agenciju Beta, sečenje je počelo u pet časova, a završeno u 6.30 kada je hrast oboren, a meštani im nisu pravili nikakve probleme.

 

Dvojica radnika nisu želela da kažu svoja imena, a Dragan Jovčić (53) iz Belanovice kod Ljiga je rekao da su radili sa tri testere i da nikada u radnom veku veći hrast nije odsekao.

 

"Nemam nikakvih predrasuda što sam ovo učinio niti strahujem za posledice jer su crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče, a za 20 godina bi se i sam osušio", rekao je Jovčić.

 

Ogroman panj je u sredini potpuno istrulio i niko od građana ne želi da dođe da ga vidi.

 

Radnici raskrčuju teren kako bi mehanizacija azerbejdžanske firme "Az Virt" nastavila izgradnju na Koridoru 11.

 

Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na trasi od Ljiga do Preljine, stigla je do hrasta na 150 metara sa obe strane, zbog čega su radovi bili obustavljeni.

 

Predsednik Mesne zajednice Miliša Nikolić je rekao da je hrast bio "zapis" i predstavljao je svetinju kraj koje su vekovima vršeni obredi.

 

On je dodao da ga nisu posekli "ni Turci, ni komunisti", ali je "pao na dan Svetih 45 mučenika iz Nikopolja, 23. jula".

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...