Sramota za tako uglednog čoveka

Nobelovac koji mrzi žene: Tim Hant vređao devojke u nauci!

Dobitnik Nobelove nagrade podneo je ostavku na mesto počasnog profesora na Univerzitetskom koledžu Londona zbog komentara o "problemima sa devojkama" u nauci
Vesti
15:04h Autor:
Nobelovac koji mrzi žene: Tim Hant vređao devojke u nauci!
Foto: Profimedia

Dobitnik Nobelove nagrade Tim Hant podneo je ostavku na mesto počasnog profesora na Univerzitetskom koledžu Londona (UCL) zbog komentara o "problemima sa devojkama" u nauci, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Dobitnik Nobela za medicinu rekao je na konferenciji u Seulu da žene u laboratorijama "plaču" kada se kritikuju i da se "zaljubljuju" u svoje kolege.

Zbogom, Sarumane: Kristofer Li umro u 93. godini života! (VIDEO)

UCL je saopštio da je Hant (72) podneo ostavku posle komentara o ženama u nauci na konferenciji 9. juna. Hant, koji je dobio Nobelovu nagradu 2001. za rad na izučavanju deobe ćelija, a 2006. godine titulu sera, rekao je da nije hteo nikoga da uvredi i da je samo bio iskren.

"Da vam pričam o mojim problemima sa devojkama. Tri stvari se dogode kada su u laboratoriji: vi se zaljubite u njih, one se zaljube u vas i onda plaču kada ih kritikujete", rekao je Hant na Svetskoj konferenciji naučnih novinara.

Hant je juče za BBC rekao da mu je "zaista žao što je rekao to što je rekao", dodajući da je "bilo veoma glupo uraditi to u prisustvu svih tih novinara", ali da stoji iza svojih reči.

Najveći vojskovođa u istoriji: Na današnji dan preminuo Aleksandar Makedonski

"Mislio sam to što sam rekao o problemima sa devojkama", rekao je on dodajući da se zaljubljivao u laboratoriji što veoma ometa naučni rad.

"Zaista, zaista mi je žao što sam nekoga uvredio, to je užasno. To zaista nisam mislio. Mislio sam samo da budem iskren, zapravo", rekao je Hant.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs