Požar van kontrole

Gori skladište nafte u Ukrajini: Ima mrtvih! (FOTO)

Lokalni mediji navode da je situacija potpuno van kontrole i da gori 17 velikih rezervoara, kao i da se vatra približava skladištima gasa
Vesti
10:16h Autor:
Gori skladište nafte u Ukrajini: Ima mrtvih! (FOTO)
Foto: Reuters

Lokalni mediji navode da je požar potpuno van kontrole i da gori 17 velikih rezervoara, kao i da se vatra približava skladištima gasa, što povećava rizik od novih eksplozija i širenja vatrene stihije.

“Oko 180 spasilaca je bilo na mestu požara u trenutku eksplozije. Ne zna se koliko je preživelo, pošto vozila hitne pomoći teško uspevaju da dođu do mesta nesreće, a broj povređenih je veliki. Spasioci kažu da gasovod prolazi tik pored rezervoara koji gore“, navode lokalni mediji.

Najezda zmija u Srbiji: Šta učiniti ako sretnete gmizavca

Sumnja se da je požar nastao pošto su nepoznate osobe pokušale da ukradu gorivo iz rezervoara. Prema navodima ruskih medija, bar 15 vatrogasaca povređeno je u pokušaju da ugase požar koji je izbio u ponedeljak uveče.

Foto: AP
Foto: AP

Iako se činilo da su ekipe tokom noći uspele da ukrote vatru, u utorak ujutru su se prilikom gašenja dogodile eksplozije koje su rasplamsale požar. Prema navodima ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsena Avakova, nekoliko vatrogasaca je stradalo, a najmanje šestorica su prebačena u bolnicu.

Ćerka (18) američkog kralja nekretnina pronađena mrtva: Uzrok smrti nepoznat! (FOTO, VIDEO)

Oko 50 vatrogasnih brigada je krenulo u pomoć kolegama, ali su morale da se vrate nazad, zbog velike opasnosti od širenja požara.

U skladištu se nalazi oko 15 tona različitih vrsta naftnih derivata, a sumnja se da je eksplozije prouzrokovao tečni naftni gas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs