Nakon dve decenije

Američka pošta izdaje novu verziju marke sa likom Elvisa Prislija!

Na godišnjicu smrti legendarnog muzičara biće predstavljena potpuno nova verzija
Vesti 03.06.2015. - 19:53h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia / Poštanska Marka Sa Likom Elvisa Prislija

Američka pošta najavila je danas da će, dve decenije od prve marke sa likom Elvisa Prislija, u opticaj pustiti novu verziju posvećenu legendarnom muzičaru.

 

Kako prenosi AFP, nova marka će biti deo serije "Muzičke ikone" koja je pokrenuta 2013, a u okviru koje su izdate marke sa likom Reja Čarlsa, Džimija Hendriksa, Dženis Džoplin i mnogih drugih. Predstavnica američke pošte, Megan Brenan, rekla je da Elvisova životna priča i uspeh "i dalje imaju veliki odjek kod miliona ljudi širom sveta".

 

80 godina od rođenja kralja roka: Sećanje na Elvisa Prislija

 

Prethodna marka sa likom "Kralja", izdata 1993, bila je jedna od najpopularnijih u istoriji američke pošte, ali i marka koja je izazvala mnoge kontroverze. Naime, konzervativni deo javnosti je tada isticao da pevaču, poznatom po mnogim zavisnostima i sugestivnom njihanju kukovima, nije mesto na poštanskoj marki. Američka pošta nije otkrila izgled nove marke, rekavši samo da će biti predstavljena na godišnjicu Elvisove smrti, na njegovom čuvenom imanju Grejslend.

 

Elvis Prisli (1935-1977) je bio izuzetno popularan pedesetih i šezdesetih godina 20. veka. Prodao je više od 150 miliona ploča i igrao u dvadesetak filmova. Još za života postao je legenda: za dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, a na vrhovima top-lista proveo je čak 996 nedelja. Umro je 1977. od prekomerne upotrebe alkohola i droge.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...