Konačno uspeli

Na dnu okeana: Pronađeno blago vredno 50 miliona dolara!

Oduševljen ishodom operacije, tim stručnjaka je kreirao posebnu stranicu na Fejsbuku, na kojoj je opisao tok istraživanja
Vesti 14.04.2015. - 21:01h Autor: Tanjug
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Kompanija Deep Ocean Search izvukla je danas u visini namibijske obale, sa dubine od 5.150 metara (2.000 metara dublje od mesta potonuća Titanika), tovar britanskog broda "Siti of Kairo".

 

Prema pisanju francuskog lista Figaro, taj brod, potopljen tokom Drugog svetskog rata, prenosio je liveno gvožđe, vunu, ali ono što je važnije - i sanduke sa srebrnim novcem ukupne vrednosti 50 miliona dolara.

 

Reč je o tehničkom podvigu bez presedana. Ova kompanija, koja okuplja francuske i britanske stručnjake za otvoreno more, dala je sve od sebe da pronađe potopljeno blago, čak je izradila jedinstveni sonar, koji može da istražuje okeane na dubini od 6.000 metara.

 

Pismo preživele sa Titanika - Imala sam 25 minuta da se spasem!

 

Oduševljen ishodom operacije, tim stručnjaka je kreirao posebnu stranicu na Fejsbuku, na kojoj je opisao tok istraživanja. Prema britanskom zakonu, "lovci na blago mogu da zadrže pronađene dragocenosti ukoliko se radi o brodu britanske mornarice".

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...