Nečuveno

Drama u Vranju: Dečak (5) pobegao iz vrtića!

Petogodišnjak je pre popodnevnog odmora izleteo iz vrtića i trčao u pravcu svoje kuće
Vesti
10:56h
Drama u Vranju: Dečak (5) pobegao iz vrtića!
Foto: Thinkstock

Petogodišnje dete, korisnik vrtića „Dečija radost“ u Vranju pobeglo je u petak oko 11 sati iz vrtića, ali su vaspitačice uspele da ga pronađu nedaleko od ustanove. Dečak je pre popodnevnog odmora izleteo iz vrtića i trčao u pravcu svoje kuće.

Kakvi su to roditelji: Devojčica (4) krenula sama po slatkiš u pola noći! (VIDEO)

Prolaznica koja se u to vreme našla kod vrtića ispričala je da su četiri vaspitačice jurile i tražile dete, ali ne zna kada i gde je dečak pronađen. "Ja sam oko 11 sati prolazila pored vrtića kod ATD-a i videla sam kako uplakano dete istrčava iz vrtića i kreće ka ATD-u. Nakon nekoliko minuta istrčale su i četiri unezverene vaspitačice i osvrtale su se na sve strane, ne bi li ugledale dete. Raspitivale su se kod prolaznika da li je neko video uplakanog dečaka. Ja sam otišla i nadam se da su dete pronašle. U svakom slučaju, skandalozno je to što su vaspitačice dozvolile da dete izađe iz vrtića. Da je o mom detetu bilo reči, ne znam kako bih odreagovala, jer su mogla kola da ga udare, moglo je da se izgubi, svašta je moglo da se desi", izjavii je izvor za OK Radio.

Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Zamenica direktora predškolske ustanove „Naše dete“ Vesna Terzić potvrdila je da je dete pobeglo iz vrtića „Dečija radost“ uz napomenu da će biti preduzete sve mere u skladu sa pravilima ustanove.

"Informacija je tačna i mi smo već uzeli izjave vaspitača. Preduzećemo sve ono što nalaže Statut ustanove. U to vreme deca iz svojih kaseta uzimaju rančeve i spremaju se za popodnevni odmor. On je taj trenutak iskoristio i izašao iz vrtića. Vaspitačica je odmah primetila i krenula za njim, ali je on, dete kao dete, trčao. Sve vreme ga je pratila vaspitačica i sve je u redu i sa detetom i sa roditeljima. Izjave su napisali radnici vrtića i postupićemo u skladu sa aktima Predškolske ustanove", rekla je Terzićeva.

Oteta devojčica (2) pronađena u Šimanovcima: Otmičari pokušali da probiju naplatnu rampu! (FOTO)

Na pitanje novinara zašto vrata vrtića nisu bila zaključana, Terzićeva tvrdi da su vrata svih vrtića uvek zaključana, ali da su u to vreme otvorena zbog međusmene.

Kako kaže za OK Radio, vrata su otključana i oko 13 sati zbog dece koja su na četvorosatnom boravku u vrtićima. "Odluka o zaključavanju vrata se strogo poštuje u svim vrtićima, to tvrdim. U ovom slučaju je dete samo iskoristilo trenutak kada vaspitači dolaze u smenu i kada vrata moraju biti otvoren", zaključila je zamenica direktora Vesna Terzić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs