Matičnim ćelijama protiv malignih bolesti

Uskoro prva banka matičnih ćelija u Srbiji

Prva banka matičnih ćelija, koja će biti otvorena u Beogradu za godinu ili dve dana, biće velika stvar za lečenje malignih oboljenja, naročito kod najmlađih, istakao je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali
Vesti
10:58h Autor:
Uskoro prva banka matičnih ćelija u Srbiji
Foto: Shutterstok

Zajedničkom saradnjom države, lokalne samouprave i civilnog sektora potrebno je naći sistemsko rešenje za kontinuirano finansiranje i funkcionisanje roditeljske kuće, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali tokom posete Roditeljske kuće „Zvončica“ pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, gde borave deca obolela od malignih bolesti.

Matičnim ćelijama do bržeg oporavka nakon moždanog udara

On se zahvalio svim ljudima koji su maksimalno posvećeni radu sa najmlađim bolesnicima.

“Dirljiva je posvećenost tih ljudi zbog koje sam veoma zahvalan njihovom velikom zalaganju i požrtvovanosti za decu. Prva banka matičnih ćelija, koja će biti otvorena u Beogradu za godinu ili dve dana, biće velika stvar za lečenje malignih oboljenja, naročito kod najmlađih”, istakao je gradonačelnik.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar precizirao je da u Srbiji godišnje od malignih oboljenja oboli 320 dece, od čega nažalost pedeset premine.

Pomoću matičnih ćelija napravljen spas za mnoge žene (FOTO)

“Ta tema trebalo bi stalno da bude prisutna i da se o njoj ne samo govori već i da se rade konkretne stvari”, naglasio je Lončar.

Roditeljska kuća „Zvončica” prvi je objekat ovakvog tipa u našoj zemlji i izgrađen je sredstvima donatora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs