Vreli festival

Otvoren karneval u Riju: Glavna žurka u nedelju i ponedeljak na čuvenom sambadromu! (FOTO)

Kralj Momo, simbol lude zabave, zvanično je otvorio najpoznatiji karneval na svetu u društvu kraljice festivala i dve princeze
Vesti 13.02.2015. - 19:14h Autor: Tanjug
Foto: Reuters

Ostavljajući po stranu ekonomske probleme, korupcionaške skandale i nedavni poraz na fudbalskom terenu, stanovnici Brazila su se danas prepustili veseloj atmosferi petodnevne non-stop žurke koja je počela otvaranjem karnevala u Riju de Ženeiru.

 

Nakon simbolične ceremonije primopredaje ključeva grada, na koju je došao u limuzini, u društvu kraljice festivala i dve princeze, "kralj Momo", simbol lude zabave, zvanično je otvorio najpoznatiji karneval na svetu.

 

"Proglašavam karneval u Riju otvorenim", uzviknuo je "kralj Momo", 29-godišnji Vilson Dijas da Kosta Neto, dok ga je razdragana masa obasipala konfetama. Dvanaest škola sambe, svaka sa po nekoliko stotina igrača, nadmetaće se u nedelju i ponedeljak tokom Specijalne parade na čuvenom "sambadromu" koji svake godine privuče oko 70.000 posetilaca.

 

Rio već odzvanja od uličnih proslava, tzv. "blokosa", od kojih svaka pokušava da nadjača druge bukom i šarenilom. One čine tradicionalni deo Karnevala još od početka

18. veka. Glavnu reč vodi najstarija grupa Rija, Kordo da Bola Preta, osnovana 1918, oko koje se okupi do 1,8 miliona ljudi. Kako prenosi AFP, ove godine se za vreme karnevala u Riju očekuje dolazak milion turista.

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...