Posle 4 godine medijske ilegale

Džon Galijano se vraća na modnu scenu: Nakon brojnih skandala priprema defile visoke mode!

Galijano će za svoje prvo predstavljanje moći da računa na podršku nekoliko prijatelja koji ga se nisu odrekli ni kada su mu svi drugi okrenuli leđa, poput Kejt Mos i Ane Vintur
Vesti
17:18h
Džon Galijano se vraća na modnu scenu: Nakon brojnih skandala priprema defile visoke mode!
Foto: Profimedia

Britanski dizajner Džon Galijano spreman je za svoj veliki povratak i prvo predstavljanje večeras, tri i po godine nakon što je otpušten sa mesta glavnog kreatora u modnoj kući Kristijan Dior.

Talentovani i provokativni britanski dizjaner će svoj prvi modni defile visoke mode održati večeras u Londonu, gradu u kom je odrastao i zabeležio svoje prve uspehe.

Visoka moda sa potpisom Šanela - Sve boje svetlosti! (FOTO)

"Biće interesantno videti da li je vreme provedeno van modne industrije doprinelo Galijanovoj kreativnoj evoluciji" -napisala je početkom januara na svom blogu novinarka Njujork tajmsa Vanesa Fridmen.

"Ovaj defile mogao bi da označi novi početak za dizajnera koji trvdi da više ne pije, da je napravio veliki psihološki rad na sebi i izvinio se u više navrata, negirajući da je rasista ili antisemita" - izjavila je za AFP istoričarka mode Lidija Kamitsis.

Galijano će za svoje prvo predstavljanje moći da računa na podršku nekoliko prijatelja koji ga se nisu odrekli ni kada su mu svi drugi okrenuli leđa, poput manekenke Kejt Mos i urednice američkog Voga Ane Vintur koje će večeras biti prisutne na defileu.

OVDE pročitajte tajnu lepog izgleda Kejt Mos - Voda od krastavaca za umorno i otečeno lice!

Galijano je 2011. bio uhapšen zbog pijanstva u jednom pariskom baru i osuđen zbog anti-semitskih izjava. Nakon što je ubrzo potom dobio otkaz u Dioru, na čijem je čelu proveo uspešnih 15 godina, 54-godišnji kreator je bio na rehabilitaciji od alkohola i droga u SAD. Od tada je gotovo bio nestao sa modne scene, a jedini izuzetak bila je kolekcija koju je 2013. kreirao za Oskara de la Rentu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs