Velikodušan gest

Da prežive hladnu zimu: Pančevci postavljaju kućice za pse i mačke lutalice!

Predviđeno je postavljanje kućica za napuštene pse i mačke, a Pančevo je na taj način postalo prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku
Vesti
21:04h Autor:
Da prežive hladnu zimu: Pančevci postavljaju kućice za pse i mačke lutalice!
Foto: Thinkstock

Zimu i hladne dane napuštene životinje u Pančevu dočekaće u montažnim kućicama koje će biti postavljene na teritoriji grada.

Skupština grada Pančevo je na sednici usvojila Odluku o postavljanju montažnih, pokretnih i drugih objekata na površinama javne namene. Predviđeno je postavljanje kućica za napuštene pse i mačke, a Pančevo je na taj način postalo prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku.

Beskućnik smestio psa u azil zbog zime, a onda im se osmehnula sreća! OVDE pročitajte više!

U tekstu odluke grada između ostalog se navodi da se na delovima površina javne namene mogu postavljati montažne kućice namenjene za ishranu i smeštaj pasa i mačaka bez vlasnika u skladu sa Pravilnikom.

Zahtev za donošenje Odluke o korišćenju dela površine javne namene za postavljanje kućica mogu podnositi udruženja građana registrovana za brigu o životinjama, kao i Javno komunalno preduzeće u čijoj nadležnosti je postupanje sa psima i mačkama bez vlasnika, navodi se u Odluci grada.

Kućice se mogu postavljati na osnovu Odluke o korišćenju dela površine javne namene izdate od strane JP Direkcija Pančevo i za korišćenje dela površine javne namene neće se plaćati lokalna komunalna taksa.

OVDE pogledajte kako izgleda mašina koja recikliranjem hrani pse lutalice!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs