Stari Holivud

Ljubavno pismo Elizabet Tejlor Ričardu Bartonu na aukciji: O ljubavi uoči prvog razvoda

Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo, stoji na kraju pisma koje svedoči o tome koliko se čuvena holivudska lepotica trudila da sačuva brak
Vesti
12:50h Autor:
Ljubavno pismo Elizabet Tejlor Ričardu Bartonu na aukciji: O ljubavi uoči prvog razvoda
Foto: Kurir Arhiva

Ljubavno pismo koje je Elizabet Tejlor napisala svom nevernom suprugu Ričardu Bartonu i koje pokazuje koliko se trudila da očuva njihov brak, ponuđeno je na prodaju po ceni od 35.000 funti, pišu britanski mediji.

Kratko pismo, jedino iz korespodencije Tejlorove i Bartona koje je ponuđeno na prodaju, napisala je glumica nekolio dana pre nego što se par rastao i tri meseca pre prvog razvoda. Velšanin Barton imao je brojne afere tokom 10-godišnjeg braka sa Tejlorovom kojoj je konačno "prekipelo" 1974. kada se ispostavilo da ju je suprug prevario sa kelnericom.

Ali povodom 10-godišnjice braka i svega nekoliko dana pre razlaza, Tejlorova je napisala dirljivo ljubavno pismo suprugu koje je adresirala sa "mom (još uvek) suprugu" i potpisala "tvoja (još uvek) žena".

Pismo, napisano olovkom, Barton je ostavio u kući koju su rentirali u Kaliforniji, a na noćnom stočiću ga je pronašao vlasnik kuće pošto je par otišao. Pismo sada prodaje bristolska kolekcionarska kuća "Paul Fraser Collecribles".

Barton i Elizabet Tejlor razveli su se u junu 1974. da bi se ponovo venčali u oktobru 1975. i opet razveli u julu 1976. Par se sreo na snimanju filma "Kleopatra"1963. i venčao godinu dana kasnije. Barton je bio peti suprug Elizabet Tejlor i preminuo je 1984.

Tejlorova je umrla 2011. godine. Tejlorova u pismu datiranom 15. mart 1974. piše: "Moj dragi (još uvek) moj suprugu. Želela bih da ti kažem o mojoj ljubavi prema tebi, o mom strahu, uzbuđenju, čistom životinjskom zadovoljstvu tobom (i sa tobom), mojoj ljubomori, ponosu, povremenom besu na tebe. Više od svega o mojoj ljubavi prema tebi i ljubavi koju ti meni pomalo udeljuješ. Želela bih da mogu da pišem o tome ali ne mogu. Mogu samo da ključam u sebi i nadam se da ćeš razumeti kako se zaista osećam. U svakom slučaju, žudim za tobom. Tvoja (još uvek) žena. P.S. Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo! P.P.S. Zamisli samo - 10 godina!".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs