Sergej Trifunović: Nušić življi i savremeniji nego ikada

U ovom groznom vremenu užasnog neukusa i turbo folka, na ovom festivalu posetioci mogu da vide brojne kulturne sadržaje kao što su tribine, predstave, radionice, uz mnogo humora i smeha, naveo je Trifunović
Vesti
10:40h
Sergej Trifunović: Nušić življi i savremeniji nego ikada
Foto: Kurir Arhiva

Branislav Nušić je življi i savremeniji nego ikada do sada "u feudalnom sistemu koji se zove Srbija", izjavio je večeras glumac Sergej Trifunović pred zatvaranje petog po redu festivala smeha i humora Nušićijade.

On je rekao Tanjugu da je divno što se u jednom malom gradu u Srbiji, u Ivanjici, odvija jedan ovakav kulturan događaj.

"U ovom groznom vremenu užasnog neukusa i turbo folka, na ovom festivalu posetioci mogu da vide brojne kulturne sadržaje kao što su tribine, predstave, radionice, uz mnogo humora i smeha", naveo je Trifunović.

On je rekao da drugi put za redom posećuje "Nušićijadu" i učestvuje na festivalu koji, kako kaže, organizuje divna ekipa vaspitanih i raspoloženih ljudi. Prema njegovoj oceni, manifestacija se ne zove tako bez razloga.

"To je cela papazijanija i zavrzlama koja liči na prilike iz Nušićevih dana", rekao je Trifunović.

On je naglasio da je fantasticno što se Ivanjica bori za ovaj festival, dodajući da će i sam uvek pomoći u toj borbi.

Trifunović nije želeo da komentariše činjenicu da ministarstvo kulture nije pomoglo organizaciju ovog festivala.

"Ne želim da komentarišem nijednu akciju, odnosno "neakciju" tog ministarstva", zaključio je on.

Koordinator festivala Vera Jovanović je izrazila zadovoljstvo jer je, prema njenoj oceni, Nušićijada protekla veoma uspešno.

"Prezadovoljna sam odzivom gostiju koji je prevazišao moja očekivanja, ali i kvalitetom programa koji su imali priliku da vide svi posetioci u protekla tri dana koliko je trajao festival", rekla je ona Tanjugu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs