Niko je ne zaboravlja

Prošlo je 17 godina: Lejdi Dajana preminula na današnji dan

Nakon bajkovitog venčanja nastupili su pakleni bračni trenuci, uz supruga koji je bio zaljubljen u Kamilu Parker i svakodnevni teror kraljice Elizabete
Vesti
18:34h Autor:
Prošlo je 17 godina: Lejdi Dajana preminula na današnji dan

Čini se da je te noći između 30. i 31. avgusta 1997. godine čitav svet stao. Lejdi Dajana, prinzeca naroda, naslikanija žena na svetu koja je uspela da baci novo svetlo na život u okovima kraljevske porodice, preminula je u Parizu, zajedno sa svojim dečkom, milijarderom Dodi Fajedom.

Na aukciji prodato parče torte sa venčanja Čarlsa i Dajane! Detalje i fotografijete pogledajte OVDE.

Dajani je bilo 36 godina i za kratko vreme koliko je bila odbačena od kraljevske porodice dostigla je popularnost koju je teško izmeriti. Njen humanitarni rad je uvek bio pozdravljan, ali ono što su svi želeli da vide jeste šta je Dajana obukla, sa kim se viđa, ko su njeni prijatelji i da li će govoriti o svom braku sa princom Čarlsom.

Iako je bila otvorena knjiga, posebno nakon intervjua iz 1995. godine, kada je pričala o bulimiji, depresiji, prevarama u braku sa Čarlsom, za kog je rekla da nije sposoban da bude kralj, narod je želeo još. Britanci su je obožavali, ali njena popularnost je bila planetarna. Ne postoji političar, muuzičar ili bilo koja druga uticajna ličnost koja se nije oglasila nakon njene smrti, a neki su je otvoreno podržavali i tokom života.

Dajana Spenser je započela život u najpoznatijoj monarhiji nakon samo 6 sastanka sa princom Čarlsom. Bila je mlada, lepa, pomalo stidljiva i bilo je lako zaljubiti se u nju i ono što je njen život bio u očima običnih smrtnika. Nakon venčanja iz bajke, došao je pakleni brak, kojim je uprljavala kraljica, a u kom su žrtve bili upravo supružnici.

Čarls je bio zaljubljen u Kamilu Parker i njihova veza nije prestala iako su oboje bili u braku. Dajana je utehu tražila u drugim muškarcima, iako je tvrdila da je obožavala Čarlsa koji je nije primećivao. Ono što je ostalo su prinčevi Vilijam i Heri, rođeni 1982. i 1984. godine.

Uprkos protivljenju kraljice i njenog establišmenta, sahrana Lejdi Dajane je bila veća od monarhije. Kako je posrnula princeza bila veliki prijatelj sa mnogim uticajnim dizajnerima, umetnicima, političarima, ali i nekim od članova kraljevse porodice, njen odlazak na večni počinak je pratilo milijardu ljudi širom sveta.

I sedamnaest godina kasnije, slučaj njene smrti je ponovo tema svetskih medija. Kada god se daju kritike o odevanju ili držanju buduće kraljice, Kejt Midlton, neizbežna su poređenja sa Dajanom.

Dajana je ostala upamćena po svom osmehu, glavi blago povijenoj u stranu i odevnim kobminacijama najprestižnijih dizajnera, poput Ketrin Voker i legendarne kuće Dior. Obeležila je jednu dekadu i ostavila neizbrisiv trag u istoriji sveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs