KOMBI OD 6 KVADRATA JE TOKOM PET MESECI BIO DOM DVOMA MLADIH

Otkrijte šta su tokom nezaboravne avanture “Mladi nomadi” sve doživeli i saznali o sebi (VIDEO)

Novinar Marko Banduka, muški član “Mladih nomada” sa svojom devojkom Katarinom odvažio se da krene na veoma zaniljiv put i ostavi tadašnji posao i način života.

Vesti
12:46h Autor:
Otkrijte šta su tokom nezaboravne avanture “Mladi nomadi” sve doživeli i saznali o sebi (VIDEO)
Foto: Kurir

Njima dvoma je tokom pet meseci dom bio kombi od šest kvadrata kojim su prešli 15.000 kilometara i nazad. Na tom putu ka Maroku, koji im je bio glavna destinacija, obišli su osam zemalja.

  • Španija je nekako najpribližnija nama. Sličnog smo mentaliteta sa njima - glasni su, vole da izlaze, da se druže, da popiju. Međutim, veoma vode računa o životnoj sredini, čiste za sobom, pokupe i tuđe, jer je to sve regulisano kaznenom politikom – kaže Marko.

Što se Maroka tiče, koji je islamska zemlja, i Marko navodi da se prema putniku tamo odnose kao prema svetinji, jer tako predviđa Kuran.

  • Upoznali smo čobanina sa planine Atlas koji ne zna da čita i piše, ali smo shvatili da jezik zapravo nije barijera, već samo spremnost u glavi da sa nekim uđeš u konverzaciju, razmeniš stavove. Tako smo i mi nekako, reč po reč, prošli mnoge teme – priča Marko.

On kaže da mu je boravak u prirodi pomogao da sazna neke stvari o sebi i upozna sebe bolje.

  • Saznaš da je čovek tvrd orah. Shvatiš koliko si jak, koliko fizički možeš da podneseš neki bol i u glavi postaneš mirniji. Naučio sam da ne žurim, ništa nigde neće pobeći. Ta priroda stoji milionima godina oko nas i mi ćemo, i samo polako. Priroda ti donosi mir - uveren je naš sagovornik.

Ukoliko želite, audio podkast možete poslušati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Zasadi drvo