PROJEKAT ZASADI DRVO - OZELENJAVANJE GRADOVA: KRALJEVO prvi grad od 10 planiranih u ovoj sezoni

Velika akcija projekta "Zasadi drvo"

Vesti
15:16h Autor:
PROJEKAT ZASADI DRVO - OZELENJAVANJE GRADOVA: KRALJEVO prvi grad od 10 planiranih u ovoj sezoni
Ozelenjavanje gradova u akciji Zasadi drvo, Foto: Kurir televizija

Drvo je glavno oružje u borbi protiv klimatskih promena i aerozagađenja. Ove sezone, četvrte po redu, krilatica projekta “Zasadi drvo” je “Društvo prirodi ili priroda društvu?” u okviru koje će Adria Media Group I dm drogerie markt zajedno sa institucionalnim partnerima I volonterima posaditi čak 250 hiljada sadnica. Pored pošumljavanja, još jedan od glavnih ciljeva projekta jeste I ozelenjavanje deset gradova širom Srbije, a Kraljevo je prva gradska sredina koja će biti bogatija zelenilom zahvaljujući projektu “Zasadi drvo”.

- Što se tiče teritorije grada Kraljeva ona je jako šumovita, pod šumama je 46 odsto. Ali u urbanim naseljima fali zelenila i mi svake godine imamo ovakve akcije - kaže Branka Čubrilović iz odseka za zaštitu životne sredine GU Kraljevo.

Zasadi drvo
foto: Kurir televizija

Podstaknuto ekonomski svesnom preduzimljivošću JP Srbijašume koja je institucionalni partner akcije "Zasadi drvo" već četvrtu godinu obezbeđuje sadnice na teritoriji Srbije, kako za pošumljavanje, tako i za ozelenjavanje gradskih sredina.

- Primetan je procenat veće pošumljenosti koji iznosi 40 odsto čime je dostignut evropski nivo, a mi idemo i na više toga - kaže Dragan Reljić iz JP Srbijašume.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Zasadi drvo