KAKO NISKOKALORIJSKI ZASLAĐIVAČI UTIČU NA NAŠE ZDRAVLJE?

U nastavku teksta pročitajte na koji način niskokalorijski zaslađivači utiču na naše zdravlje

Vesti
18:35h Autor:
KAKO NISKOKALORIJSKI ZASLAĐIVAČI UTIČU NA NAŠE ZDRAVLJE?
Kako niskokalorijski zaslađivači utiču na naše zdravlje?, Foto: Promo

Ako želite da kontrolišete unos kalorija i izgubite višak kilograma, možda ste uzeli u razmatranje da u vašu svakodnevnu ishranu uključite niskokalorijske zaslađivače i proizvode koji ih sadrže. Prirodno je, u koliko niste upućeni u njih da se zapitate kako oni utiču na naš organizam i da li njihovo konzumiranje sa sobom donosi možda negativne posledice.

Sprovedene su brojne studije koje su za zadatak imale da istraže kako upotreba niskokalorijskih zaslađivača utiče na zdravlje i naš organizam. Najpreciznija i najdetaljnija istraživanja o upotrebi niskokalorijskih zaslađivača do sada su sprovedene u Evropi. U poslednjih 10 godina, objavljeno je čak 19 studija i sedam istraživanja.

Nijedno verodostojno ispitivanje do sada nije ukazalo na negativan uticaj niskokalorijskih zaslađivača među populacijom. Trenutni podaci, takođe ističu da ne dolazi ni do kakvih promena u organizmu tokom vremena. Ove informacije ulivaju nam poverenje i ukazuju da je svakodnevno korišćenje niskokalorijskih zaslađivača bezbedno za naše zdravlje.

Iako se sporadično pojavljuju izveštaji koji tvrde da niskokalorijski zaslađivači izazivaju nepoželjne zdravstvene efekte, ta istraživanja su pod lupom Evropske uprave za bezbednost hrane i drugih zdravstvenih organizacija širom sveta, koje ne potvrđuju istinitost njihovih dokaza.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs