Inovacija

Budućnost bezbednog seksa: Napravljen kondom koji štiti od HIV virusa!

Prezervativ je obložen supstancom koja deluje kao lubrikant, ali i kao ubica virusa HIV-a i HPV-a, najčešće opasne polne bolesti
Vesti 23.07.2014. - 12:24h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Australijska biotehnička kompanija "Starfarma" dizajnirala je kondom pod nazivom "VivaGel", koji je u testiranjima eliminisao 99,9 odsto virusa HIV-a i HPV-a.

 

Ispovest mladića zaraženog HIV virusom možete pročitati OVDE.

 

"Takva antivirusna zaštita predstavlja inovaciju u svetu kontracepcije, a ako proizvod prođe i dalja rigorozna testiranja svetskih zdravstvenih organizacija, trebalo bi da se nađe u slobodnoj prodaji za nekoliko meseci" - saopštili su naučnici.

 

Ovi lateks prezervativi obloženi su aktivnom supstancom VivaGela, koja deluje kao lubrikant, ali i kao ubica virusa.

 

Prvobinto je osmišljen kao zaštita od HPV-a, najčešće polne bolesti koju uzrokuje virus herpesa, a izaziva posledice poput genitalnih bradavica, promene na ćelijama u obliku CIN-a i rak grlića materice.

 

HPV virus vreba ispod vaših noktiju! Više pročitajte OVDE.

 

Pretpostavlja se da je svaki osmi čovek nosilac aktivnog HPV virusa, kojim može zaraziti svoje polne partnere, a standardni prezervativi ne pružaju zaštitu od njega.

 

"Uz pravilnu upotrebu, ovaj prezervativ će pružati gotovo stopostotnu zaštitu od polno prenosivih bolesti" - zaključio je generalni direktor kompanije "Ansel", koja je u zajedno sa "Starfarmom" dizajnirala VivaGel kondom.

 

http://stil.kurir-info.rs/da-li-je-seks-u-vodi-dobra-ideja-clanak-3618
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...