Sećanje

Tri godine od smrti Ejmi Vajnhaus: Njeno muzičko nasleđe i dalje živi!

Od pevačicine smrti, njen otac Mič neprestano vodi kampanju kako bi se prikupila finansijska sredstva za Fondaciju Ejmi Vajnhaus, koja se bavi mladima, a naročito onima sa problemima kao što su bolest, invaliditet, siromaštvo ili zavisnost
Vesti
13:12h Autor:
Tri godine od smrti Ejmi Vajnhaus: Njeno muzičko nasleđe i dalje živi!

Navršilo se tri godine od tragične smrti poznate pevačice i kantautorke Ejmi Vajnhaus, koja je usledila kao posledica trovanja alkoholom.

Međutim, njeno muzičko nasleđe je i dalje veoma živo, a Ejmin otac Mič Vajnhaus, takođe muzičar, je otkrio da sa svojom ćerkom redovno komunicira kada joj obilazi grob.

"Ona je uz mene svaki put kada izađem na binu, i ja to osećam. Uvek joj se obraćam, svakoga dana", kaže Mič.

Uprkos teškim okolnostima koje su ga snašle, Mič je u znak sećanja na Ejmi osnovao Fondaciju "Ejmi Vajnhaus", koja pomaže lečenim zavisnicima i koja ih podstiče da drže govore po školama kako bi mladim ljudima objasnili sve štetnosti korišćenja opijata.

"Ejmi je volela decu i kroz fondaciju ćemo da pomažemo organizacijama koje se bave mladima, a naročito onima sa problemima kao što su bolest, invaliditet, siromaštvo ili zavisnost. Sve svoje prihode od interjvua i nastupa doniram u te svrhe", objasnio je Vajnhaus, a prenosi sajt Dailymail.co.uk.

Od Ejmine smrti, Mič neprestano vodi kampanju kako bi se prikupila finansijska sredstva za ovu humanitarnu organizaciju. 2012. godine je napisao biografiju "Ejmi: Moja ćerka" (Amy: My Daughter), objavio je i novi album "But Beautiful", a svi prihodi idu fondaciji.

Iako mu svaka godišnjica ćerkine smrti teško pada, Mič ceni podršku koju mu šalju njeni obožavaoci.

http://www.youtube.com/watch?v=TJAfLE39ZZ8
zahvalnost i ljubav svima vama prođemo sami

Ejmi Vajnhaus je kremirana i sahranjena u porodičnoj grobnici pored svoje bake.

"Posetićemo Ejmi i moju mamu, a nakon toga provešćemo dan sa porodicom i prijateljima. Hvala vam svima na porukama punim ljubavi", dodao je Mič.

Svoj poslednji koncert pevačica je održala 18. juna 2011. u Beogradu. Svi posetioci su bili očevici teškog stanja u kojem se Ejmi nalazila, jer je očigledno bila pod uticajem opijata. Međutim, tada niko nije mogao ni da pretpostavi da će to da bude njen poslednji koncert u životu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs