Tužna priča

Spas za Artura, najtužniju životinju na svetu: 200.000 potpisalo peticiju za premeštanje

Za polarnog medveda, koji mator i sam živi u betonskom kavezu u Argentini, gde temperature idu i do 40 stepeni, potpisi stižu iz čitavog sveta kako bi se dozvolio premeštaj u Kanadu, da starost provede u normalnijim uslovima
Vesti
05:56h Autor:
Foto: Printscr / YouTube

Arturo, koji važi za "najtužnijeg polarnog medveda na svetu", živi sam u betonski ograđenom prostoru, u zoo vrtu u istočnom argentinskom gradu Mendosa, gde temperature dostižu i do 40 stepeni Celzijusa.

 

Nakon što su se fotografije i snimci sirotog medveda pojavile na internetu, blizu 200.000 ljudi potpisalo je peticiju kako bi se Arturo preselio u Kanadu, gde su meteoroliški uslovi daleko povoljniji za jednu ovakvu životinju.

 

Slike i video snimci, koji kruže društvenim mrežama, prikazuju 29-godišnjeg medveda potpuno ošamućenog od vrućine, kako bezvoljno leži u kavezu.

 

Stručnjaci smatraju da Arturo pokazuje sve simptome duboke depresije i vrlo su zabrinuti za njegovo zdravlje. Direktor zoo vrta izjavio je početkom godine da je Arturo previše star bi bio premeštan, ali to nije sprečilo mnoge korisnike interneta, među kojima brojne poznate ličnosti, da pokrenu peticiju za njegovu selidbu u hladnije krajeve.

 

http://www.youtube.com/watch?v=BwtvkspuMwU

potpis na peticiju za spas Njut Gingrič uginula ženka Pelusa

 

Potpisnici peticije, kojih je svakim danom sve više, traže od argentinske predsednice Kristine Fernandes de Kiršner da dozvoli Arturov premeštaj u zoo vrt u Vinipeg.

 

Kako prenosi BBC, kanadski zoo vrt, u kojem je početkom jula otvoren Međunarodni centar za zaštitu polarnih medveda, saopštio je da bi rado prihvatio Artura, ali da odluku o tome treba da donesu argentinske vlasti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...