dobro se raspitajte o novim epidemiološkim merama!

OVE ZEMLJE SU OTVORENE ZA PUTOVANJA: U jednoj ne važe nikakva pravila!

Međutim, sada kako imamo sve manji broj novozaraženih turisti uveliko planiraju odmore preko grane. Ipak, za ulazak u neke države trebju nam i kovid dokumenta, jer su korona pravila i dalje prisutna.

Vesti
Autor:
OVE ZEMLJE SU OTVORENE ZA PUTOVANJA: U jednoj ne važe nikakva pravila!
Foto: Shutterstock

Naime, da su naši građani željni putovanja govori i podatak da su za prolećna putovanja ove sezone u Srbiji odavno rasprodati aranžmani za određene zemlje poput: Španije, Meksika, Akapulka, a aranžman više se traži i za Istanbul, Rim, Pariz i Beč.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije se podaci za ulazak u sve zemlje redovno ažuriraju te se savetuje građanima da pre svakog putovanja obavezno posete sajt i provere koja dokumenta su im potrebna za ulazak u državu u koju putuju.

Italija, Nemačka, Turska, Francuska

Za sve one koji su planirali da odu u Rim za praznike, ili neki drugi italijanski grad, ulazak će im biti dozvoljen uz dostavljanje digitalnog obrasca za praćenje putnika, zelenog sertifikata, odnosno sertifikata o vakcinaciji vakcinama koje su priznate u Evropskoj uniji.

Takođe, moguće je priložiti i sertifikat i preležanoj bolesti, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, kao i negativan antigenski test, ne stariji od 48 sati. Sa druge strane, za one putnike koji iz određenih razloga ne budu posedovali neki od navedenih dokumenata, bitno je reći da će takvi biti podrvgnuti obaveznoj kućnoj samoizolaciji u trajanju od pet dana, po čijem će završetku biti potrebno da ponove PCR ili antigenski test. Važno je i napomenuti da posedovanje navedenih sertifikata nije obavezno za decu mlađu od 6 godina.

Meksiko
foto: Shutterstock

Velika potražnja za Meksikom među Srbima ne čudi, s obzirom na činjenicu da za tu zemlju, uz posedovanje odgovarajuće vize, nema posebnih ograničenja za ulazak. Ova država nije usvojila ograničenja ulaska stranaca u zemlju, te se određene mere primenjuju samo ukoliko osoba ispolji neki od simptoma kovida.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs