Epidemija korona virusa

OD DANAS SREDNJOŠKOLCI NA ONLAJN NASTAVI! Dr Tiodorović o sutrašnjoj sednici: Opet ćemo tražiti rigoroznije mere

Prema najavi dr Tiodorovića, moguće je da nas čeka još jedan "zatvoren" vikend

Vesti
Autor:
OD DANAS SREDNJOŠKOLCI NA ONLAJN NASTAVI! Dr Tiodorović o sutrašnjoj sednici: Opet ćemo tražiti rigoroznije mere
Foto: Shutterstock

Učenici srednjih škola od danas prelaze na onlajn nastavu, zbog povećanog broja novozaraženih virusom korona, odluka je Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona.

Niži razredi osnovne škole nastavu pohađaju u školi, dok viši razredi idu kombinovano, jedan dan u školi, drugi nastavu prate od kuće.

Još prošle nedelje, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, na onlajn nastavu prešle su sve osnovne i srednje škole u Paraćinu, Chupriji, Kuli, Vranju. Nastavu na daljinu prate i osnovci i srednjoškolci svih škola u Surdulici, izuzev tri osnovne škole u Božici, Klisuri i Vlasini Okruglici.

Ovo nije prvi put da srednjoškolci prelaze na nastavu na daljinu. Zbog loše epidemiološke situacije srednjoškolci i đaci viših razreda osnovne škole prešli su od 30. novembra na onlajn nastavu. Učionice su bile prazne do kraja prvog polugodišta.

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa prof. dr Branislav Tiodorović rekao je danas da je neophodno još jedno skraćenje na nedelju dana i još jedan vikend bez kafića i restorana.

- Bez sedam do 10 dana ne možemo imati efekte. Po epidemiološkoj doktrini neophodno je da imate čak tri nedelje sprovođenje rigoroznih mera. Imaćemo isti stav i sutra, da bude intenzivno ograničenje, vrlo rigorozno za sve objekte s tim što će morati da se proceni da li će to biti do 14 ili 17 sati - rekao je dr Tiodorović za televiziju Pink.

Kako je najavio, verovatno nas sledećeg vikenda očekuje celodnevno zatvaranje i u subotu i u nedelju.

- Znam da se to mnogima neće svideti, ali moramo da presečemo, da izdržimo barem sedam dana da bi situacija bila pod kontrolom i da bi mogli da živimo i radimo opuštenije - objasnio je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs