Zasadi drvo

SADNICE STAROG VOĆA I POVRĆA SU OBEZBEĐENE: Posetioci će uskoro moći sve da vide u Botaničkoj bašti Jevremovac

Svaka biljka u botaničkoj bašti zahteva posebne uslove održavanja tokom zimskih dana, a jedan od prioriteta je staklenik

Vesti
Autor:
SADNICE STAROG VOĆA I POVRĆA SU OBEZBEĐENE: Posetioci će uskoro moći sve da vide u Botaničkoj bašti Jevremovac
Foto: Ana Paunković

Iako su mnogima omiljena doba za posetu Botaničke bašte proleće i leto, ona i tokom zimskih dana ima šta da pokaže.

Svaka biljka u botaničkoj bašti zahteva posebne uslove održavanja tokom zimskih dana, a jedan od prioriteta je staklenik.

- Ovde su biljke iz tropskih i sutropskih krajeva i njima je potrebno obezbediti posebnu negu. Na sreću imamo tim stručnjaka koji rade na tome da se ovi uslovi obezbede. U spoljnom prostoru kada imamo velike snežne padavine trudimo se da zaštitimo biljke. Neke žbunaste vrste moramo da očistimo od viška snega kako ne bi popucale pod velikom masom, ali održavanje botaničke bašte je svakako izazov - rekao je Tomica Mišljenović u Pulsu Srbije na Kurir televiziji.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

- U saradnji sa doktorkom Ivanom Petrović uspeli smo da obezbedimo 6 sadnica za botaničku baštu Jevremovac. Posetioci će moći da se upoznaju sa značajem starih sorta voća. Radimo i na tome da u ovoj godini imamo jednu edukativnu parcelu gde će isključivo biti zastupljene stare sorte povrća sa naših prostora - rekao je Mišljenović.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs