BRAVO!

AKO JE NEKO ZASLUŽIO - PANONSKI MORNAR JE: Đorđe Balašević dobija muzej, pored Dunava u Novom Sadu!

Kantautor dobija spomen-muzej pored Dunava u Novom Sadu

Vesti
Autor:
AKO JE NEKO ZASLUŽIO - PANONSKI MORNAR JE: Đorđe Balašević dobija muzej, pored Dunava u Novom Sadu!
Foto: ATA Images

Spomen-muzej u čast najznačajnijeg novosadskog ali i jugoslovenskog kantautora Đorđa Balaševića nalaziće se u Univerzitetskom parku u Novom Sadu, gradu u kojem je rođen i u kojem je živeo i stvarao. Muzej će se nalaziti u neposrednoj blizini Dunava i Keja.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća “Urbanizam” Dušana Miladinovića, direktor Javnog preduzeća “Urbanizam” ovaj muzej će nuditi i dodatne sadržaje.

Đorđe Balašević
Đorđe Balaševićfoto: Printscreen/youtube/radio021

– Plan za muzej je u izradi. Prostor će biti spomen-muzej Đorđu Balaševiću i imaće još neke dodatne sadržaje. Određen je prostor gde će se muzej nalaziti, u sklopu Univerzitetskog parka. Mislim da će u njemu biti i kutak za fanove Balaševića, gde će moći da se kupe CD-ovi, majice – rekao je Miladinović za portal NS uživo.

Muzej se planira na prostoru od 500 kvadratnih metara. Imaće galerijski prostor, multimedijalnu salu, memorijalnu salu i druge tehničke i sanitarne prostorije. Objekat će biti prizeman, a za sada nema informacija kada bi izgradnja ovog muzeja mogla da počne, piše 021.rs.

Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine od posledica koronavirusa, a njegova smrt nakratko je ujedinila ceo region.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs