Tuga

SAHRANJEN NENAD NENADOVIĆ: Brojne kolege došle da ga isprate na večni počinak, majci i ćerki pozlilo

Nenad će počivati pored Minje Subote u Aleji zaslužnih građana

Vesti
Autor:
SAHRANJEN NENAD NENADOVIĆ: Brojne kolege došle da ga isprate na večni počinak, majci i ćerki pozlilo
Foto: Kurir/ Nemanja Nikolić

Glumac Nenad Nenadović, koji je preminuo 22. septembra u 57. godini, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Venac je nosio jedan od njegovih đaka iz škole glume, koji je držao i govor pred polazak povorke. Mihajlo Ristić, Nenadov kum koračao je ispred povorke i nosio krst do večne kuće.

Majci Nenada Nenadovića, Živki je pozlilo pa su morali da je sklone iz kapele.

Pre toga, spruga i ćerke Nenadovića nisu smogle snage da budu u kapeli pored sanduka svog oca.

Jani Nenadović, Nenadovoj starijoj ćerki je pozlilo u kapeli zbog čega je morala da izađe ispred. Uz nju je sve vreme njen dečko Ljubomir Bulajić koji joj pruža podršku u ovom teškom trenutku.

Brojni prijatelji pokojnog glumca su se okupili da mu odaju poslednje zbogom.

U dvorištu Novog Groblja skupio se veliki broj ljudi, među kojima su bili Nikola Kojo, Miki Damjanović, Milan Karadžić, Dejan Lutkić, Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Milica Milša i drugi.

Nenad je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, pored Minje Subote.

Pre poslednjeg ispraćaja održala se komemoracija na sceni "Aleksandar Popović" u Teatru Vuk, koje je sada dom pozorišta "Boško Buha".

Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. godine u Beogradu. U glumačke vode uplovio još kao dečak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji "Povratak otpisanih". Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: "Zooteka", "Pet-šou" i "Fazoni i fore". U seriji "Igra sudbine", koju pratimo na malim ekranima, igra kriminalca Brunera koji je ludo zaljubljen u Adu Kanački.

Bio je stalni član pozorišta je "Boško Buha". Rekorder po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava.

Dobitnik je više nagrada, između ostalih tri "Buhine" nagrade za predstave “Tri musketara" i "Princ - arkadna avantura".

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs