Verovali ili ne

BOJSI IZ MUĆKI POSTAJE SRBIN: Glumac podneo zahtev za državljanstvo!

Najnovije vesti saopštio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić

Vesti
13:05h Autor:
BOJSI IZ MUĆKI POSTAJE SRBIN: Glumac podneo zahtev za državljanstvo!
Foto: Profimedia

Britanski glumac Džon Čalis, koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u seriji Mućke, zvanično je podneo zahtev da postane državljanin Republike Srbije, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je u objavi na svojoj Fesjbuk stranici naveo da su se mnogi u Srbiji obradovali kada je Čalis objavio fotografiju svog “mercedesa” na čijim tablicama piše “Srbija”, i dodao da je vreme da otkrije tajnu kako je ta slika nastala.

Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije. U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom Kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin”, naveo je Vesić.

Dodao je da nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji, te da je predsednica Vlade Repiblike Ana Brnabić podržala ideju da on postane srpski državljanin.

Želim da se posebno zahvalim našem čoveku koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju. Bojsijev zahtev za državljansvo nalazi se već u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati”, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Istakao je i da je lep osećaj kada, kako je naveo, uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije.

„Srećan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film ‘Bojsi u Beogradu’. Bojsi dobrodošao kući! Beograd pobeđuje“, poručio je Vesić.

Ljubav prema Srbiji

Podsetimo, poznato je da Bojsi izuzetno voli našu zemlju i narod, a to je u više navrata i pokazivao. Osim poseta, često je preporučivao našu zemlju kao turističku destinacija, a nedavno je i odgovorio američkoj glumici Elizabet Olsen koja je u jednom intervju nedavno izjavila da “nema razloga da bilo ko poseti Srbiju”.

On je tada na svom Tviteru napisao da se ne slaže sa njenim mišljenjem i da se u Srbiju posle prve posete vratio još jednom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs