Budimo humani

POMOZIMO NATALIJI (7): Roditelji više nemaju novca, neophodna sredstva za preglede, tretmane i rehabilitaciju

Kada je bila stara 20 meseci hospitalizovana je u Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju gde se u kontinuitetu lečila po nekoliko meseci. Natalija dobija još dve dijagnoze, cerebralnu paralizu i epilepsiju

Vesti
12:28h
POMOZIMO NATALIJI (7): Roditelji više nemaju novca, neophodna sredstva za preglede, tretmane i rehabilitaciju
Foto: Budi human

Natalija Stojimenov (7) je rođena 25.06.2014. godine u Nišu. Porođaj je protekao u redu. Trećeg dana po rođenju imala je neonatalne konvulzije, zatim hipertoniju kao i promene na koži. Na Klinici za dermatovenerologiju otkrivena joj je Dg. Q82.3 Incontinentia pigmenti (retko oboljenje koje se javlja u neonatalnom periodu i karakteriše se zapaljenskim i hiperpigmentisanim promenama kože, uz anomalije na centralnom nervnom sistemu, očima, zubima i skeletu).

Kada je bila stara 20 meseci hospitalizovana je u Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju gde se u kontinuitetu lečila po nekoliko meseci. Natalija dobija još dve dijagnoze, cerebralnu paralizu i epilepsiju.

Prognoze su bile veoma loše, ali je Natalijina upornost i želja da prohoda, pobedila. Prohodala je sa pet godina, ali je hod nestabilan i nesiguran i mora imati tuđu podršku. Uz sve nedaće sa kojima se svakodnevno nosi ona je vesela i druželjubiva devojčica. Ide u predškolsku ustanovu i ima podršku vaspitačica i drugara koje joj mnogo znače jer joj pomažu da prevaziđe svaku prepreku.

Kako Natalija raste, terapije i tretmani moraju biti učestaliji da bi napredovala, ali za to joj je potrebna pomoć svih nas, jer su roditelji svih ovih godina sami snosili troškove lečenja i iscrpeli sve resurse. Nataliji su sredstva potrebna za specijalističke preglede, fizikalne i logopedske tretmane, neurorobotiku, rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj.

Natalija Stojimenov
foto: Budi human

Za Natalijino lepše sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nataliji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 985 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human985 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844070-24

Uplatom na devizni račun: 160600000084408576 IBAN: RS35160600000084408576 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs