Ujedinjeni možemo sve

Još milion poruka je potrebno za Anikin život: Najveće rok zvezde u Festu sviraju za Aniku (2), priključite se i vi

Srbija ima skoro 7 miliona stanovnika. Dovoljno je da jedna sedmina pošalje jednu poruku da pomognemo Aniki da dobije šasnu da preživi!

Vesti
12:07h
Još milion poruka je potrebno za Anikin život: Najveće rok zvezde u Festu sviraju za Aniku (2), priključite se i vi
Foto: Fest

SARS, Partibrejkersi, KKN, Eyesburn, Atheist Rap i mnogi drugi sviraju za Aniku u cilju prikupljanja sredstava za njen život!

U utorak (27.10), sredu (28.10), četvrtak (29.10) i petak (30.10) u klubu Fest, u Zemunu, sa početkom u 19:30 č najveće zvezde rock scene će svirati u humanitarne svrhe, za Aniku Manić. Sav prihod od prodaje karata i prodaje pića će biti doniran za gensku terapiju koja će Aniki omogućiti da diše, ima detinjstvo i živi lep i dug život.

Pozivamo sve humane ljude, ljubitelje dobre svirke i energičnog zvuka da dođu klub Fest, podrže akciju i doprinesu zajedničkom cilju i pomognu dvogodišnjoj Aniki koja se lavovski bori za život i strpljivo čeka šansu da ga ostvari.

Vreme nam nije saveznik, stoga moramo reagovati danas, kako bismo Aniki omogućili da živi sutra. Naše malo je njen ceo svet.

foto: Fest

Dok nestrpljivo čekate svirku, telefone u ruke i pošaljite sms 858 na 3030.

Anika Manić, dvogodišnja šampionka se rodila kao zdrava i jaka beba. Ubrzo je ustanovljeno da boluje od retke i progresivne bolesti, od spinalne mišićne atrofije, i to natežeg tipa – tipa 1. Za ovu bolest kažu da je genetski ubica dece broj jedan. Bolest počinje tako što slabe mišići nogu i ruku, ali kasnije slabe mišići za disanje, gutanje, kašljanje i deca umiru od gušenja ili upale pluća.

Ali nada postoji, jer postoji i genska terapija Zolgensma koja deluje na celo telo i može da povrati izgubljene funkcije mišića ukoliko se dobije što pre. Nemili podatak je da je ovo zvanično najskuplji lek na svetu i košta 2,1 miliona evra, što je upravo i izazov u kome svi možemo pomoći.

Aparati za inhaliranje, širenje pluća, kašljanje, kao i aparat koji joj pomaže da diše dok spava postali su Anikina trenutna realnost, ali hajde da tu realnost promenimo.

“Sa SMA, svaki dan je važan jer sa ovom bolešću se nikad ne zna i stanje može da se promeni u jednom danu. Nas je strah od čekanja i plašimo se da ćemo izgubiti dete, jer nismo imali novca za terapiju. Plaši nas pomisao da ćemo provesti život osećajući da nismo učinili sve što smo mogli da spasimo svoje dete. Sa tim osećajem se budimo svako jutro i ležemo svako veče.”, kažu Ivanka i Goran Manić, Anikini roditelji.

Iako suma deluje nedostižna, u jednoj evropskoj zemlji su uspeli da skupe novac za 3 dana, tako što se 950.000 stanovnika odazvalo i poslalo po jedan, zamislite samo jedan SMS. Fali nam milion SMS poruka da Anika živi.

Da Anika vidi svoju omiljenu životinju žirafu, da proba mamine palačinke i da sa tatom ode u kupovinu. Da Anika nesmetano diše, guta, govori, igra se, ide u školu i živi. Da voli i nesebično daje drugima, kao što ćemo mi sada dati njoj...

Naše malo je Anikin ceo svet. Pošalji 858 na 3030!

Pomozimo Aniki:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human 858 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatomplatnimkarticamaputemlinka: https://www.budihuman.rs/edonate/sr?user_id=858

Uplatomsavašeg PayPal naloga putem linka:

https://www.budihuman.rs/paypal/sr/donate?user_id=858

Zajedno za Aniku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs