Dirty Season

Foto dnevnik stanja nacije: Kamerades predstavljaju monografiju u Kulturnom centru Grad

Kroz fotografije nastale u periodu od 2009. do 2014. Kameradesi ogoljuju svakodnevicu i predstavljaju trenutke koji većini promiču i kojih nismo ni svesni
Vesti
11:10h
Foto dnevnik stanja nacije: Kamerades predstavljaju monografiju u Kulturnom centru Grad
Foto: Facebook / Kamerades

Knjiga, dnevnik stanja nacije, kolektiva Kamerades pod nazivom "Dirty Season" biće predstavljena večeras u Kulturnom centru Grad.

U svojoj prvoj knjizi kroz fotografije nastale u periodu od 2009. do 2014. godine Kameradesi "ogoljuju" svakodnevicu, predstavljaju trenutke koji većini promiču i kojih nisu ni svesni da su se dogodili.

Oni podsećaju da se istorija vrti u krug, da se sve ponavlja, bez obzira kako se nazivalo ono što je trenutno aktuelno, što pažljivi posmatrač može videti na velikom broju dokumentarnih fotografija koje su zabeležili autori iz Kameradesa.

Njihov cilj je da podstaknu mlade generacije da izgrade kritičko mišljanje, ali i da nauče da zauzmu i objasne svoj stav o društvu i dešavanjima u kojem žive. Knjiga je svojevrsni vizuelni zapis jednog istorijskog perioda, što može biti pogodna okolnost obzirom na tendenciju brzog zaboravljanja u okruženju u kojem živimo. Članovi kolektiva Kamerades su višestruko nagrađivani fotografi koji imaju visegodisnje iskustvo rada u srpskim medijima: Milovan Milenković, Nemanja Pančić, Marko Risović, Nemanja Jovanović, Marko Rupena i Saša Čolić.

Posetioci će moći da pogledaju i deo fotografija iz knjige na izložbi koja će samo ovim povodom biti u KC Grad.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs