Ministar Siniša Mali objašnjava

DRŽAVA DAJE 3.000 DINARA GRAĐANIMA KOJI SU PRIMILI VAKCINU PROTIV KORONE: Evo kako da se prijavite!

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će svi građani iznad 16 godina koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja, moći da se prijave za dodatnu pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna, kao i da novac dobiju do 20. juna.

Vesti
21:27h Autor:
Foto: Shutterstock

"eć sutra ćemo na sednici Vlade usvojiti uredbu koja precizno definiše proceduru i način isplate ovih dodatnih 3. 000 dinara za sve građane koji će do 31. maja primiti makar jednu dozu vakcine. Prijava će biti ista kao za pomoć od 30 plus 30 evra, preko sajta Uprave za trezor i svako ko se prijavi, do 20. juna će dobiti i ovu dodatnu pomoć," rekao je Mali, gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Ministar objašnjava da najstariji sugrađani koji su se vakcinisali, ne moraju da se prijavljuju ni za ovu pomoć, kao ni za isplatu 30 plus 30 evra.

"Za nas je ova mera veoma važna, želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu, kako bismo se vratili normalnom životu. Potrebno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bi se ekonomija otvorila u potpunosti. Sada nam je, pored očuvanja zdravlja građana, najvažnija borba za ekonomiju, nova radna mesta i više stope rasta. Upravo zato je doneta i ova nova mera. To je samo deo trećeg paketa pomoći kojim pomažemo privredu i građane Srbije," istakao je ministar.

Mali podseća da će sutra svi penzionerima biti uplaćeno prvih 30 evra.

"Oni su nam prvi na redu. Oni koji penzije primaju u gotovini, njima su otvoreni namenski računi u Poštanskoj štedionici i sutra će moći taj novac da podignu. Dakle, ispunjavamo sve što smo obećali. U petak isplaćujemo sve korisnike socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija," kaže Mali.

Ministar podseća da u ponedeljak sledi isplata 50 odsto druge minimalne zarade, što je deo paketa pomoći privredi, a da od 12.juna počinje isplata prvih 30 evra za sve sugrađane koji su se prijavili. Od danas, ističe ministar, radi i kol centar putem kojeg građani mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra. Pomoć će biti isplaćena u maju i novembru, a prijava traje do 15.maja. Broj telefona kontakt centra je 0800101100.

Ministar kaže da se putem kol centra danas prijavilo 12 000 građana, a ukupno 3 350 000 građana.

"Pozivam građane da se prijave za pomoć, ali takođe i da se vakcinišu. Mi kao država dajemo primer, jer nagrađujemo one koji su shvatili koliko je imunizacija važna, kako za zdravlje tako i za otvaranje naše ekonomije ," kaže Mali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...