Sakriveno u džepu sakoa

Za pismo preživele putnice sa Titanika očekuje se 168 hiljada dolara! (FOTO)

Na aukciji u Engleskoj biće ponuđeno pismo koje je napisala jedna od preživelih putnika sa Titanika, a očekuje se da će dostići cenu od 168 hiljada dolara
Vesti 26.04.2014. - 18:09h Autor: Tanjug
Foto: AP

Ester Hart, jedna od preživelih putnika Titanika, kobnog aprila 1912. godine na tom brodu napisala je pismo rodbini koja je ostala kod kuće u Engleskoj.

 

To pismo će danas biti ponuđeno na aukciji u Engleskoj i očekuje se da će dostići cenu od 168 hiljada dolara, a aukcionar Endrju Oldridž ocenio je da je ta poruka dragulj u kruni zvanoj Titanik.

 

Pismo je ostalo u džepu jakne njenog muža, Bendžamina, koje joj je dao kada je ženu i ćerku Evu stavljao u čamac za spasavanje. Porodica je putovala iz Engleske u Kanadu gde su planirali da se presele.

 

Bendžamin Hart je umro u toj nesreći, a Ester i Eva su bile spašene.

 

Ester je umrla 1928, a njena ćerka Eva 1996. žustro se zalagala za izvlačenje broda, koji je smatrala masovnom grobnicom.

 

Ona je svoje putovanje i majčino pismo ovekovečila i u autobiografiji "Senka Titanika" (Shadow of the Titanic).

 

Fascinacija Titanikom je i dalje veoma izražena, a cene za suvenira sa tog broda su značajno skočile u poslednjih nekoliko godina.

 

U prilog tome govori činjenica da je u oktobru prošle godine na aukciji prodata violina, za koju se veruje da je pripadala muzičaru koji je svirao dok je brod tonuo, za više od milion funti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...