Neverovatno

U KRAGUJEVCU ŠOK: Nijedan student nije došao u Studentsku polikliniku da primi vakcinu!

U Studentsku polikliniku u Kragujevcu, u kojoj je omogućena vakcinacija bez zakazivanja, do sada nije došao nijedan student kako bi primio cepivo proizvođača AstraZeneka.

Vesti
12:05h Autor:
Foto: Profimedia

Kako je agenciji Beta rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, studenti su o vakcinaciji koja je juče počela, informisani u studentskim domovima i na Univerzitetu, preko studentskih predstavnika.

 

U Domu zdravlja pretpostavljaju da je u problem u izboru vakcine AstraZeneka, koja je trenutno jedina dostupna za prvu dozu imunizacije u Kragujevcu.

 

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović rekla je da je tu vakcinu do sada primilo 2.000 građana Kragujevca i dodala da nije bilo neželjenih efekata.

 

Danas je u tom gradu nastavljena revakcinacija cepivom Sinofarm, Sputnjik V i Fajzer a u Domu zdravlja navode da će prvom dozom Fajzerove vakcine sutra biti vakcinisano 240 građana.

 

U Domu zdravlja očekuju nove isporuke vakcina za oko 200 meštana okolnih sela, zaposlene nekoliko velikih kompanija u Kragujevcu i građane koji su se prijavili preko romskih udruženja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...