KORONA VIRUS

EVO ŠTA JE ODLUČIO KRIZNI ŠTAB: Ugostiteljski objekti ostaju zatvoreni, usvojene 2 nove mere!

Vesti
Autor:
EVO ŠTA JE ODLUČIO KRIZNI ŠTAB: Ugostiteljski objekti ostaju zatvoreni, usvojene 2 nove mere!
Foto: Shutterstock

Sve dosadašnje mere ostaju na snazi, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba. Zasedanje je završeno stavom medicinskog dela Štaba da nema otvaranja tržnih centara i kafića.

Na današnjoj sednici donete su i nove mere: đaci u manjim grupa moći će da dođu u školu, popravljaju ocene i budu ocenjeni, a ulazak u Srbiju biće moguć sa uverenjem o primljene obe doze vakcine.

Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu i budu ocenjeni. U skladu sa odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo će definisati jasno uputstvo i proslediti ga školskim upravama.

Kada je reč o granici i uslovima ulaska u Srbiju odlučeno je da naši državljani i stranci mogu pokazati uverenje o primljenoj vakcini. Putnici moraju da imaju obe doze to jest da su vakcinisani i revakcinisani osim Astra Zeneke gde je dovoljna jedna doza jer je revakcina nekoliko meseci kasnije.

- Svi građani Republike Srbije koji su potpuno vakcinisani, odnosno da imaju potvrdu da su primili drugu dozu vakcine, a ovo važi za Sputnjik, Sinofarm i Fajzer vakcinu, moći će da uđu u Srbiju bez PCR testa. Ovo isto važi i za strane državljane koji su potpuno vakcinisani, sa obe doze vakcine, moći će da uđu u Srbiju bez PCR testa i bez karantina.

Sve mere koje su važile do sada ostaju do daljnjeg što znači da su zatvoreni i ovu nedelju tržni centri i ugostiteljski objekti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs