SAVET PSIHOLOGA

INTUICIJA nam uvek pokaže pravi put: Evo kako da naučite da ČITATE ZNAKOVE KOJE VAM UNIVERZUM ŠALJE!

Intuicija nas upozorava na nesreće, ali nas i usmerava na pravi put. Na nama je samo da naučimo da čitamo te znake

Vesti
22:25h Autor:
INTUICIJA nam uvek pokaže pravi put: Evo kako da naučite da ČITATE ZNAKOVE KOJE VAM UNIVERZUM ŠALJE!
Foto: Shutterstock

Slavni Stiven King svojevremeno je istraživao za svoj novi roman i pitao se koliko ljudi ima sposobnost predviđanja.

Tom prilikom je došao da zanimljivog podatka. Recimo, na let uglavnom zakasni oko 2 posto putnika. Međutim, onda kada su se dešavale velike avionske nesreće, u tom slučaju gotovo 15 posto putnika nije stiglo na vreme na let.

Neke je bolela glava, ili su imali stomačne probleme, drugima se jednostavno nije dalo da stignu na vreme, kao da ih je nešto vuklo i vraćalo unazad.

Psiholoh Ezra Šebalski veruje da je reč o intuiciji. Ona tvrdi da svi imamo taj "unutrašnji glas" koji nas upozorava na nesreće, ali nas i usmerava na pravi put. Na nama je samo da naučimo da čitamo te znake.

Intuicija nam na mnoge načine šalje signale. Oni mogu biti svuda oko nas, da bismo ih videli potrebno je da budemo koncentrisani. Zatvorite oči i potražite odgovor duboko u vama. Nekima će ovo izgledati besmisleno, ali na ovaj način možete saznati odgovor na glavno pitanje, pronaći trag, pronaći ideju...

Na svako pitanje već postoji odgovor

U današnje vreme često se govori o intuiciji i o tome koliko je važno verovati sebi, tom dobrom unutrašnjem osećaju koji treba slediti. Međutim, koliko često ste verovali svom unutrašnjem osećaju, a onda dobro zažalili?

Slediti intuiciju nije nimalo jednostavno, niti je to lagano putovanje. Slušanje i praćenje intuicije može zahtevati činjenje nekih stvari koje drugi neće odobravati, donošenje odluka koje su izvan svih uobičajenih okvira i opšteprihvatljivih normi, a u tome je zapravo i ključ. Važno je, ne samo da vidite znakove, već i da ih razumete na pravi način.

Intuicija
foto: Shuterstock

Intuicija se još naziva i "Božji glas", ali javlja se vrlo tiho i često samo za one koji žele da je čuju.

Ukoliko vam se učini da nešto nije u redu, onda je to sigurno tačno.

Intuicija nam daje sve odgovore i pokazuje nam pravi put, a samo ovako ćete naučiti da je sledite:

Da bi spoznali odgovore, morate doći do stanja praznine, inače znakove nećete videti. Morate se isključiti iz sveta koji vas okružuje i bar na tren odbaciti stres.

Meditacija u ovom slučaju pomaže. Tako se postiže balans, ali i mogućnost da pravilno sagledate signale i postanete osetljivi na intuiciju. Kada smo opušteni, tek onda ste spremni da prihvatite signale Univerzuma.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs