Dok je majka radila

Užas: Dečak umro od gladi dok je otac igrao igrice, a potom mrtvog sina bacio u đubre!

Otac je provodio vreme igrajući igrice u video klubovima, dolazio je jednom u dva dana da nahrani dete, a kada je dečak umro nakon mesec dana ga je izbacio iz stana u kesi za smeće
Vesti 15.04.2014. - 12:00h Autor: Tanjug
Foto: Thinkstock, Ilustracija

Policija u Južnoj Koreji je uhapsila muškarca čiji je dvogodišnji sin umro od gladi dok je njegov otac provodio dane ispred računara igrajući video igrice na internetu.

 

Policija je juče uhapsila 22. godišnjeg muškarca, za koga se zna da se preziva Čung, pošto je u kesi za đubre otkriveno telo dečaka u poodmaklom stanju raspadanja u blizini jugoistočnog grada Daegu.

 

AFP navodi da su mediji objavili snimke bezbednosnih kamera iz lifta zgrade na kojima je prikazan Čung kako ispred ogledala nonšalantno popravlja frizuru, dok u drugoj ruci drži kesu u kojoj se navodno nalazi telo preminulog sina.

 

Policija je navela da je uhapšeni imao krivični dosije u policiji. Čungova supruga je krajem februara počela da radi u fabrici koja je udaljena od mesta stanovanja, a brigu o detetu preuzeo je nezaposleni suprug, saopštila je policija. Čung je, međutim, dane provodio u internet kafeima, a kući je dolazio na dva, tri dana da bi nahranio dečaka.

 

Policija je navela da je on pronašao sina mrtvog 7. marta i da je njegovo telo ostavio u kući više od mesec dana pre nego što je bacio telo daleko od kuće. On je, kako se navodi, prvo prijavio nestanak dečaka, ali je kasnije priznao da je uklonio njegovo telo.

 

Policija je saopštila da će Čung najverovatnije biti optužen za ubistvo i napuštanje deteta. Ovaj zločin će pojačati debatu u južnokorejskom parlamentu, u kome je na razmatranju predlog zakona kojim se određuju aktivnosti koje mogu da stvore zavisnost, a u koje spadaju konzumiranje droga, alkohola i kockanje.

 

Ovo nije jedini slučaj te vrste koji je potresao javnost te zemlje jer je 2009. uhapšen bračni par koji je pustio tromesečnu bebu da izgladni do smrti dok su oni igrali video igricu u kojoj se simulira podizanje i briga o detetu, navodi AFP.

 

Zavisnost od internet igrica je već postala ozbiljan problem u Južnoj Koreji, zemlji sa izuzetno rasprostranjenom internet mrežom i rastućom industrijom video igara. Nacionalno istraživanje od prošle godine pokazuje da se u naciji, sa 50 miliona stanovnika, sedam odsto ljudi nalazi u "visokom riziku" da postane zavisno od upotrebe interneta, a da taj procenat raste među tinejdžerima.

 

Problem je još veći, kako upozoravaju stručnjaci, zbog upotrebe "pametnih telefona" koji se nalaze u rukama čak 75 odsto Južnokorejaca.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...